Sport Skidor

Klassisk prövning väntar Kalla

Charlotte Kalla. Arkivbild.
Charlotte Kalla. Arkivbild.

En klassisk tremil i regn och blöta är inte vad Charlotte Kalla önskade sig i årets prövning i Holmenkollen.– Det hade varit fördel om det hade varit skejt känner jag, säger hon efter lördagsförmiddagens träningspass i tävlingsspåren.

Charlotte Kalla var tvåa när hon gjorde sitt första framträdande i Holmenkollens tremil 2008. Sedan dess har det mest blivit fjärdeplatser – fyra stycken – och inför söndagens tremilaprövning i världscupen vågar hon inte sikta högre.

Hon har aldrig varit sämre än nia i världscupens längsta och tuffaste lopp.

– De har lovat tolv millimeter regn i natt, jag vet inte hur det kommer påverka. Det blir blötare om det håller i sig på plussidan, ännu mer kämpa, säger Kalla.

Kalla är inte helt nöjd med sin världscupvinter så här långt. Hon ligger dock fyra i sammandraget efter de överlägsna norskorna Therese Johaug, Ingvild Flugstad Östberg och Heidi Weng. Men i Drammens sprint i onsdags missade hon att gå vidare från kvalet med åtta hundradelars marginal.

– I morgon får man nog slita och kämpa varenda meter. Jag ska försöka hålla fast vid de röda ryggarna. Det handlar om vad jag känner att jag har att köra med för dagen också, säger Kalla som tänker köra alla lopp som återstår i världscupen.

Efter Oslo väntar närmast Stockholmssprinten på onsdag och Falun med två lopp nästa helg.