Sport

Klisjina stoppas trots allt

Darija Klisjina. Arkivbild.
Darija Klisjina. Arkivbild.

Hon skulle få tävla i OS. Inte nu längre.Internationella friidrottsförbundet IAAF drar tillbaka "undantagstillståndet" för den ryska längdhopparen Darija Klisjina.

Darija Klisjina, den enda ryska friidrottaren som skulle få tävla i OS, stoppas trots allt från att tävla i Rio de Janeiro. IAAF hänvisar till "ny information".

Längdhopparen har överklagat beslutet till idrottens skiljedomstol Cas. Domstolen har meddelat att den kommer att meddela sitt utslag på söndag eller måndag.

Klisjina undantogs ursprungligen från den ryska avstängningen eftersom hon kunde bevisa att hon inte "ingick i systemet" och hade dopningstestats utanför landets gränser. Enligt nyhetsbyrån Reuters källa har nya bevis mot Klisjina, kopplade till antidopningsbyrån Wadas rapport från tidigare i sommar, framkommit.

Den 25-åriga ryskan är oförstående till vändningen.

– Jag är ren och har bevisat det bortom allt tvivel många gånger. Jag är ett offer för dem som skapade ett system för att manipulera vår vackra sport och som är skyldiga till att använda det i politiska syften, säger hon.

Alexander Zjukov, ordförande för den ryska olympiska kommittén, är upprörd.

– Situationen med Darija Klisjina framstår som ett cyniskt hån från IAAF:s sida, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset