Sport

Klose för vass för Palermo

Lazios Miroslav Klose, till höger, firar ett av sina mål mot Palermo.
Lazios Miroslav Klose, till höger, firar ett av sina mål mot Palermo.

"Svensklaget" Palermo hade chansen att ta sig upp på rätt sida nedflyttningsstrecket.Då slog "gamlingen" Miroslav Klose till och sköt segern till Lazio, 3–0.

Både Oscar Hiljemark och Robin Quaison startade när Palermo fortsatte jakten på nytt kontrakt i italienska ligan i fotboll hemma mot Lazio.

De svenska U21-spelarna från guldlaget i Tjeckien förra sommaren fick lära sig att erfarenhet kan vara väl så viktigt som ungdomlig entusiasm. Den 37-årige anfallaren Miroslav Klose gjorde de två första målen och spelade fram Felipe Anderson till 3–0. Därmed vann Filippo Inzaghi sin första match som tränare för Lazio. Palermo är i och med förlusten kvar på fel sida av nedflyttningsstrecket, med sämre målskillnad än Carpi.

Matchen bröts i några minuter i andra halvlek sedan en inkastad pyroteknikpjäs varit nära att träffa en Lazio-spelare.

Tappade mark

Fiorentina tappade värdefulla poäng i toppstriden av Serie A efter förlust på bortaplan mot Empoli. Hemmalaget tog hand om alla tre poängen efter seger med 2–0. Manuel Pucciarelli gav Empoli ledningen i slutet av den första halvleken och Piotr Zielinski fastställde slutresultatet ett par minuter före slutsignalen.

Empoli klättrade upp på säkrare plats i tabellen, medan Fiorentina – som jagar en plats till Champions League-kvalet – är kvar som femma, sju poäng efter Roma på den eftertraktade tredjeplatsen.

Napoli vann

Napoli befäste andraplatsen genom att besegra tabelljumbon Verona med 3–0. Napoli är sex poäng efter serieledande Juventus och har sju poängs marginal till Roma. Hemmasegrar blev det också för Torino som besegrade Atalanta med 2–1 och Sampdoria som vann mot Udinese med 2–0.