Sport Sport-topp

Kollegorna vill se Zlatan i England

Zlatan Ibrahimovic trixar med bollen under första träningen under EM-lägret i Stockholm.
Zlatan Ibrahimovic trixar med bollen under första träningen under EM-lägret i Stockholm.

Högljudda rykten säger att Zlatan Ibrahimovic är klar för Manchester United.Det gillas av landslagskamraterna.– Han har inte varit i Premier League än och det hade varit kul att se honom där, säger Mikael Lustig.

Det största frågetecknet kring Zlatan Ibrahimovic inför fotbolls-EM handlar inte om anfallarens form (den är dokumenterat lysande) utan om var han kommer att spela nästa säsong. 34-åringen har gjort sitt i Paris Saint-Germain och har ryktesvägen placerats nästan överallt – och senast i Manchester United.

Storklubben sparkade under måndagen tränaren Louis van Gaal och förväntas snart göra klart med José Mourinho, som är en uttalad favorit hos "Ibra", efter duons tid i Inter 2008–2009.

Men vad som kommer att ske, och när, är det få som vet.

– Han säger att det finns många som vill ha honom och många som är intresserade av honom, så det är upp till honom att välja, säger landslagsbacken Mikael Lustig.

– Så klart är man intresserad och vill veta vilken klubb han ska spela i. Det blir spännande.

Passar i United

Och Lustig tror att Ibrahimovic skulle passa i United.

– Det är en spelare i världsklass så han kommer att passa vilket lag han än går till.

Zlatan Ibrahimovic fyller 35 år i höst, men Lustig tycker inte att det är dags att "varva ner" i en enklare liga som den kinesiska eller amerikanska ligan MLS.

– Han är ju så pass bra att han hade passat i vilken liga som helst, men han har inte varit i Premier League än och det hade varit kul att se honom där.

Vänsterbacken Martin Olsson, som spelat i England sedan 2006 och som bland annat gjort sju Premier League-säsonger med Blackburn och Norwich, håller med.

– England hade passat honom. United hade passat honom, det tror jag. Klubben är så stor, det hade passat honom perfekt. Det är väl den enda klubben som är tillräckligt stor för honom; jag kan inte se honom i Arsenal eller något sådant. United är det enda valet.

Diskuterat England

Och jo, Ibrahimovic och Olsson har diskuterat Premier League.

– Vi har pratat lite grand. Men det är inte så att han har bestämt sig var han ska gå. Han kollar på det ganska mycket också, så han vet hur det är. Vi har lite småsnack. Jag ska inte säga för mycket, säger Olsson och skrattar.

Även han är nyfiken på nästa klubbadress för landslagskaptenen.

– Ja, man hör det från medierna och man blir lite intresserad. Så klart man vill veta var han ska gå någonstans. Jag tror att om han hade testat England så hade det varit grymt, det är en liga jag hade velat se honom i.