Sport

Konkurshotat Ängelholm föll klart

Ängelholm kan ha spelat sin sista match i superettan när laget tog emot Sirius.
Ängelholm kan ha spelat sin sista match i superettan när laget tog emot Sirius.

Konkurshotade Ängelholm kan ha spelat sin sista match i superettan.Sirius förstörde det som kan ha varit avskedsföreställningen, 2–0, och försvarade serieledningen.

Ängelholmsspelarna tänker inte vänta längre på sina julilöner. Om de inte får betalt inom de närmsta dagarna kommer de att begära den hårt prövade fotbollsklubben i konkurs.

– Så är det, sade Vladica Zlojutro till TV4 Sport efter hemmaförlusten mot Sirius.

Spelarna hade ett möte med klubbledningen i torsdags. Sedan dess har de inte fått någon ytterligare information.

Uppladdningen inför matchen mot serieledaren blev minst sagt speciell.

– Det är inte optimala förutsättningar men vi kör på. Det har varit en turbulent säsong. Vi prövas men gör det bästa av situationen, sade Zlojutro.

Behöver 850 000

Enligt ordföranden Sten-Inge Fredin saknas 850 000 kronor för att Ängelholm ska klara sig genom sommaren med bibehållen elitlicens. Det säger han i en intervju med Helsingborgs Dagblad.

Fredin vill inte ge upp hoppet.

– Jag har hela tiden sagt att styrelsen inte går ut och begär klubben i konkurs. Det finns ingen orsak till det utan vi vill kriga vidare. Har vi betalat in lönerna finns det ingen möjlighet för dem (spelarna) att sätta klubben i konkurs, säger han.

Johan Andersson och Ante Björkebaum gjorde målen som höll Sirius kvar högst upp i tabellen.

– Kvaliteten finns definitivt för att vara med (i toppen) hela resan. Spelarna vet vad som gäller. Första 20-25 minuterna är Ängelholm bättre än oss. Sedan får vi ihop grejerna och i andra halvlek kontrollerar vi matchen bra, sade tränaren Kim Bergstrand till TV4 Sport.

Fem mållösa timmar

Dalkurd är fyra i tabellen men har inte vunnit på fyra omgångar och inte gjort mål på tre matcher.

Efter 0–0 borta mot Trelleborg är Borlängelaget uppe i 300 mållösa minuter.

– Vi försöker få fart på spelet men när Trelleborg har elva man bakom bollen är det inte lätt att luckra upp dem, sade Dalkurds lagkapten Rawez Lawan till TV4 Sport.

Halmstad befäste sin andraplats via 1–0 borta mot Ljungskile. Fredrik Olsson ordnade segern med sitt mål i den 81:a minuten.

Assyriska körde över Åtvidaberg hemma på Södertälje arena, 4–0. Fredrik Holster, Daniel Sliper, Kenny Pavey och George Makdessi gjorde målen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset