Sport

Kontrakt och murkontakt för Ricciardo

Daniel Ricciardo körde in i skyddsmuren under den första tidsträningen i Baku.
Daniel Ricciardo körde in i skyddsmuren under den första tidsträningen i Baku.

En lättad Daniel Ricciardo välkomnade Red Bulls besked om att han får stanna kvar i formel 1-stallet till och med 2018 – sedan körde australiern sin bil i muren under den första träningen inför VM-deltävlingen i Baku.

Red Bull tog in den nederländske tonåringen Max Verstappen i maj sedan ryssen Daniil Kvyat sparkats. Nu har stallet meddelat att man håller fast vid Riccardo och Verstappen även nästa säsong. Ricciardo kom tillbaka och hade tionde tid i andra träningen.

Arrangörerna i Azerbajdzjan hävdar att Baku är det snabbaste av de tre stadsloppen i VM-serien. Och misstag straffas lätt på banan, som är kuperad och mycket trång uppe vid den gamla stadsdelen i Baku men också har en 2,2 kilometer lång raksträcka längs strandpromenaden.

Ingen kunde matcha Lewis Hamilton, som var mer än halvsekunden snabbare än någon annan. Stallkamraten i Mercedes, VM-ledande Nico Rosenberg var närmast, 0,69 sekunder efter Hamilton, trots att han bröt träningen i förtid med tekniska problem i sin bil. Trea var Sergio Perez i Force India, mer än sekunden efter.

Svenska Marcus Ericsson hade blott 19:e tid och var mer än 3,54 sekund efter Hamilton. VM-loppet avgörs på söndag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset