Sport

Kort vila förstörde för Danmark

Tung för danskarna.
Tung för danskarna.

Orken tröt och utvisningarna blev för många.Det fällde Danmark.– Matchen försvann för oss i andra perioden, sade förbundskaptenen Jan Karlsson efter 2–5-förlusten.

Åtta minuter i utvisningsbåset under andra perioden blev för mycket. Danmarks ork tog slut och de kunde inte stå emot Tre Kronors intensiva och effektiva powerplay-spel.

– Jag tycker att vi inledde den andra perioden bra men tyvärr började vi ta för många utvisningar. På det vinner man inga matcher, och då gjorde de tre mål på oss, sade Jan Karlsson, som förklarade förlusten med den korta vilan efter 3–0 mot Norge.

– Vi spelade i går (lördags) och det gjorde inte Sverige. Då hade 18 minuter i boxplay, och det syntes på spelarna.

Fram till dess gillade Karlsson vad han såg av sina spelare. Danskarna inledde i högt tempo, fick grepp om matchen och tog ledningen efter 15.05 minuter då Nikolaj Ehlers skott studsade via Adam Larssons klubba och in bakom Viktor Fasth.

– Första perioden var en bra hockeymatch där båda lagen bjöd till och satsade allt. Vi dödade två boxplay, vilket var bra. Sedan hade vi två powerplay och lyckades göra ett mål. Så jag var nöjd efter den första perioden, sade Karlsson.

Danmark får nu en vilodag innan det är dags för match mot Schweiz på tisdag.