Sport

Krånglig bröstrygg stoppade Stenson

Henrik Stenson fick behandling på 14:e hålets tee efter ha fått ont i bröstryggen.Tänk om...– Det står skrivet i stjärnorna hur mycket det påverkade, säger han.

Stenson är tydlig med att han inte bortförklarar någonting, men sanningen är ju att han plötsligt låg ner på 14:e tee och fick behandling av sin fystränare Cornel Driessen.

Stenson berättar själv:

– Det låste upp lite, fick lite ont. Det var inte den bästa tajmingen. Jag hamnade lite ur fas, gjorde några dåliga svingar. Det andra slaget på 13 var inte bra, utslaget på 14 likaså, andraslaget på 15 också.... det är såklart inte bara på grund av det, men det hjälpte verkligen inte heller, säger Stenson, som anade oro redan på morgonen.

– Ja, det var när jag värmde upp lite i morse, innan själva golfuppvärmningen, så gav det lite signaler att bröstryggen inte var hundra. Vi jobbade lite på det. Sen kände jag ingenting förrän efter slaget på 13, träfyran. När jag stoppade ner klubban i bagen så krampade bröstryggen. Jag gjorde några stretchövningar på fairway och så lyckades jag få ut Cornell till nästa tee, så han fick knaka loss det lite granna. Inte hundra tajming på det där.

Fysioterapeuten Cornel Driessen var snabbt på plats.

Sydafrikanen, som är Stensons fystränare sedan många år, förklarar vad han gjorde:

– Golfsvingen sätter mer press på vissa delar av ryggen. Professionella golfare har alltid vissa delar av ryggraden som är lite rörligare, mer benägna att bli inflammerade eller att få muskelryckningar. Bröstryggen är den delen av ryggen, från under revbenen till nacken, som tar hela rotationen i golf. Det var inte normalt för honom, men det var absolut inte en skada. Och jag tror inte att han påverkades så mycket, säger Driessen.

Stenson håller med om att det inte var någon fara för att fortsätta spela.

Men det är klart dumt tillfälle att få en ny åkomma på sista dagen av ett OS.

– Mitt upp i sista hålen, då brukar man ju inte vilja ligga och bli manipulerad på 14:e tee, liksom. Men det var bättre att få behandling än att inte få möjligheten i vart fall. Det står skrivet i stjärnorna hur mycket det påverkade, men det var aldrig nån fara att inte kunna spela färdigt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset