Nyheter Världen

Krigsveteran fick träffa sin kärlek

Norwood Thomas håller upp en bild på sin kärlek från förr i sitt hem i Virginia Beach. Nu har han rest till Australien för att träffa kvinnan. Arkivbild.
Norwood Thomas håller upp en bild på sin kärlek från förr i sitt hem i Virginia Beach. Nu har han rest till Australien för att träffa kvinnan. Arkivbild.

De log, kramades och kysstes.Nu har krigsveteranen Norwood Thomas, 93 år, återförenats med sin kärlek från andra världskriget, Joyce Morris, 88 år.

De båda fick kontakt tack vare internet, en Skypedate återgiven i lokala medier blev viral, människor donerade pengar och ett nyzeeländskt flygbolag lovade att flyga över Thomas och hans son till Australien från Virginia i USA, gratis, i första klass.

Efter 70 år – lagom till alla hjärtans dag – har turturduvorna nu äntligen fått träffa varandra igen i Adelaide i Australien.

– Det här är en av de mest underbara saker som har hänt mig, säger Norwood Thomas i australiska medier.

– Det var en härlig känsla att få träffa den här kvinnan som jag inte hade mött på 70 år. Naturligtvis hade hennes utseende ändrats men det har ju också mitt gjort mycket och det var en underbar upplevelse.

Morris mötte Thomas med en kram och en kyss och skrattade:

– Tja, du står fortfarande upprätt.

Enligt planerna stannar han i Australien i två veckor.

Paret träffades första gången i England 1944 när Joyce Morris var 17 år och Norwood Thomas 21 år, några månader innan han som fallskärmsjägare var med om landstigningen i Normandie.

Hyunsoo Leo Kim/AP/TT
Norwood Thomas, 93 år, checkar in på flygplatsen tillsammans med sin son Steven Thomas – på väg till Australien för att återförenas med kärleken från andra världskriget.
Hyunsoo Leo Kim/AP/TT
Norwood Thomas på flygplatsen i Norfolk, Virginia, på väg till Australien för att återse sin flickvän från andra världskriget.