Sport

Kronwall redo för comeback

Niklas Kronwall är på väg tillbaka från skada. Arkivbild.
Niklas Kronwall är på väg tillbaka från skada. Arkivbild.

Det har tagit fem veckor – men nu är Detroits backstjärna Niklas Kronwall redo för comeback i NHL-ishockeyn efter knäoperationen.Äntligen.– Det har varit frustrerande att sitta vid sidan av, säger han.

Om inget oförutsett inträffar räknar 35-åringen med att göra comeback i Detroits hemmamatch mot Columbus natten till onsdagen svensk tid.

Då har det gått exakt fem veckor sedan Kronwall tvingades till en artroskopi.

Det är andra ingreppet i samma knä inom loppet av några år.

Första prognosen var att han skulle bli borta två–fyra veckor. Nu blev det lite längre och totalt 15 missade matcher sedan den senaste, mot Philadelphia den 17 januari.

Ingreppet gjordes i första hand för att skadan inte skulle förvärras och stoppa honom från slutspel.

– Vissa gånger kändes knäet inte jättebra, men under själva matcherna har jag inte haft några problem. Just nu ser jag bara fram emot att få spela hockey igen, säger Kronwall.

Även backpartnern Jonathan Ericsson har tvingats vila de fyra senaste matcherna med en underkroppsskada, men är på bättringsvägen. Detroit behöver sina skadade svenska backstjärnor och har förlorat fyra matcher i rad – senast en förlängningsförlust (0–1) borta mot NY Rangers. Detroit ligger sjua i Eastern Conference med fyra poäng ned till slutspelsstrecket.

– De är viktiga pjäser för oss, de spelar mycket både i boxplay och powerplay, så det är jobbiga avbräck, säger lagkaptenen Henrik Zetterberg.

Läs också