Sport

Kronwall skadad – tungt för "Henke"

Niklas Kronwall skadad igen. Arkivbild.
Niklas Kronwall skadad igen. Arkivbild.

I Detroit Red Wings fick Niklas Kronwall hjälpas av isen skadad.I New York Rangers gjorde Henrik Lundqvist en lysande comeback – men fick ändå inte bli matchhjälte.– En stor besvikelse, sade "Henke" efter förlängningsförlusten i svenskmötet.

Henrik Lundqvist var bedrövad efter 2–3-förlusten i lördagens bortamatch mot Detroit. Efter att ha missat tre matcher på grund av förra veckans nackskada var han tillbaka mellan stolparna – och bara 32 sekunder från att bli matchhjälte.

Då forcerade Brad Richards in kvitteringen bakom en så långt storspelande Lundqvist, i en mäktig slutforcering från Red Wings. I förlängningen spädde Darren Helm på med ett segermål inför en kokande Joe Louis Arena.

"Henke" fick hela 43 skott emot sig under matchen. I besvikelsen efteråt behövde han några minuter på sig för att samla tankarna innan han summerade matchen:

– Det var en intensiv match för mig att spela, men en bra första match. Fysiskt kändes det bra.

– Det är konstigt, det har bara gått lite drygt en vecka men det känns längre. Jag har bara gjort en träning med laget, så jag var lite oroad. Men samtidigt gällde det att lita på sina instinkter och inte tänka för mycket.

Mycket att göra

Henrik Lundqvist kände sig lite "off" inledningsvis, men blev snabbt varm i kläderna när Red Wings satte honom i arbete. Detroit ägde matchen från start och sköt 15 skott i första perioden, men det var ändå Rangers som överraskande tog ledningen genom Derek Stepan.

Ledningen och Lundqvists nolla höll en bit in i tredje perioden, då Darren Helm överlistade svensken med ett kvickt närskott i krysset.

Sedan blev slutet högdramatiskt.

Mitt i en galen Red Wings-press för ett segermål fick Rangers chans att spela i numerärt överläge. Med drygt fyra minuter kvar styrde Chris Kreider in 2–1 för New York-laget.

När Detroit hade tagit ut målvakten prickade Rangers stolpen, innan hemmalaget stod för den sena vändningen.

Kronwall skadad igen

För Niklas Kronwall, som kom tillbaka från en knäoperation för bara några veckor sedan, tog matchen dessvärre slut redan i mitten av andra perioden. Detroit-backens vänsterben krokade ihop med en motståndare framför mål, och 35-åringen blev liggande med smärtor innan han haltande hjälptes av isen och ut i omklädningsrummet. Kort därefter kom beskedet att Kronwall, som nyligen togs ut i Tre Kronors World Cup-trupp, har drabbats av en skada på underkroppen.

– Han ska undersökas, vi vet mer i morgon, sade Detroits tränare Jeff Blashill efter matchen.

För Detroit var segern – lagets andra raka – enormt viktig i kampen om en slutspelsplats.

– Vi spelar en bra match, sedan var "Henke" fantastisk i målet. Så det satt långt inne, men det var skönt att se Richards kvittera och att vi avgjorde i förlängningen, sade lagkaptenen Henrik Zetterberg.

I Boston var Loui Eriksson inblandad i det mesta när hans Bruins vann med 3–1 mot New York Islanders. Eriksson satte först 1–0 i power play och assisterade sedan David Pastrnak till de två sista Boston-målen.