Sport

Kroos fruktar inte Frankrike

Toni Kroos tror att Tyskland kan dra fördel av att Frankrike kommer att ha press på sig i EM-semifinalen.
Toni Kroos tror att Tyskland kan dra fördel av att Frankrike kommer att ha press på sig i EM-semifinalen.

Frankrike spelar på hemmaplan och har gjort flest mål av alla i fotbolls-EM.Men Tysklands spelmotor Toni Kroos fruktar inte semifinalmotståndaren.

Real Madrid-mittfältaren ser glatt avslappnad ut när han pratar med journalisterna på Stade Vélodrome. När en reporter säger att Tyskland minsann var bäst i EM 2012 men ändå åkte ut i semifinalen (1–2 mot Italien) påpekar Kroos att det faktiskt spelats en turnering därefter.

– Sett till resultatet där så har vi blivit bättre, säger han.

På sin väg mot VM-guldet 2014 som Kroos syftar på spelade Tyskland, precis om nu, semifinal mot värdlandet. Och det gick ju ändå rätt bra både för laget och för honom då: Kroos gjorde två mål och utsågs till matchens lirare när "Die Mannschaft" slog Brasilien med 7–1.

– Jag tror inte att det blir en match som i Brasilien, säger Toni Kroos, men tillägger att det inte bara är negativt att möta hemmalaget när mycket står på spel.

– De kommer självklart att ha ett stort stöd, men också press på sig. Jag tror att vi kommer att kunna använda det emot dem.

Nej, någon fruktan känner Toni Kroos inte för Frankrike.

– Det är inte rätt uttryck. Vi har en stor respekt för Frankrike. De har blivit bättre under turneringens gång, och de har individuella kvaliteter, men jag tycker inte att vi fruktar dem.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset