Teknik Utbildning

KTH i topp bland Europas universitet

Lista: Här Europas 100 bästa universitet

KTH – Kungliga Tekniska högskolan – är ett av Europas 100 bästa universitet. Det visar sajten 4icu.org årliga rankning av skolor i Europa. Men KTH är inte den enda svenska skolan som kvalat in. I topp 100 bland de bästa universiteten hittar vi även Uppsala universitet, Göteborgs universitet och Umeå universitet.

Totalt sex svenska universitet och högskolor har placerar sig bland Europas 100 bästa. I topp finns KTH – Kungliga Tekniska Högskolan – på en 13:e plats. På plats 45 på rankningslistan – som sammanställs av internationella studentsajten 4icu.org – hittar vi Lunds universitet. Det är inte första gången Lunds universitet prisas utomlands. För en tid sedan hamnade Lunds universitet på 67:e plats på en lista över världens 200 bästa universitet. KTH hittar man först på 174:e plats i samma lista. Men nu får alltså Lund se sig besegrade av KTH.

Om vi fortsätter på 4icu.org:s lista hittar vi Umeå universitet på 57:e plats, följt av Stockholms universitet på 92:e plats, Uppsala universitet på 94:e plats och Göteborgs universitet på 95:e plats.

I topp tre när det gäller Europa bästa universitet finner vi prestigefulla University of Cambrigde (plats 1), University of Oxford (plats 2) och Eidgenössische Technische Hochschule Zürich i Schweiz.

Listan med Europas 100 bästa universitet är sammanställd av studentsajten  4icu.org, som årligen publicerar en rankning baserad på vilka universitet och högskolor som är populärast på webben. Rankningen bygger på information från sökmotorföretagen Google, Yahoo och Alexa.

Läs mer om högskolestudier på Syoguiden.com.

Läs hela listan med Europas 100 bästa universitet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset