Sport Fotboll

Kujovic grämde sig över missarna

Emir Kujovic hade chanserna men inte skärpan i landslagsdebuten.
Emir Kujovic hade chanserna men inte skärpan i landslagsdebuten.

Två utmärkta lägen, båda brändes.Inte likt en allsvensk skyttekung vars 21 mål förra året starkt bidrog till IFK Norrköpings SM-guld.– Jag skulle åtminstone ha satt en av chanserna, säger Kujovic.

Kort efter guldfirandet fick han plats i truppen till playoff-mötena med Danmark och upplevde glädjescenerna på Parken i Köpenhamn när landslaget fixade EM-platsen.

Men Kujovic fick inte spela.

Istället kom den efterlängtade landslagsdebuten mot Estland i Abu Dhabi.

Den kom vid fel tidpunkt.

Saknade skärpan

Kujovics kliniska skärpa från i höstas tog ledigt den också när han gick på semester och den ville inte följa med in på Armed Forces Stadium.

Första läget kom redan efter åtta minuter, på en djupledsboll från Marcus Rohdén. Kujovic kom i något av favoritposition, lite till vänster om målvakten Pavel Londak. Han försökte lyfta in bollen i bortre hörnet, men en försvarare hann täcka till hörna.

– Jag tog lite för lång tid på mig. I form och mitt i en säsong så sitter den, säger han.

Kort senare fick han en ny chans, men avslutet gick så gott som mitt på Londak.

– Jag är ändå nöjd med att jag kom till lägena. Touchen och tajmingen, det där sista kommer att komma. Jag har inte spelat på länge.

Han hade gärna spelat mer än de 45 minuter han fick.

– Absolut. Jag hade spelat 90 om det gått. Jag kände att jag var på gång, skapade lägen men nu visste jag redan innan att jag skulle byta, säger Kujovic.

Ishak nära segermål

Istället räddade Mikael Ishak 1–1 när han från nära håll tog tillvara målvaktsreturen på Sebastian Erikssons skott med 20 minuter kvar att spela.

– Inget märkvärdigt, säger Ishak från Randers i danska ligan.

Han grämde sig över att nicken på tilläggstid inte gick in och fixade en seger.

– Bra inlägg av Nicklas Bärkroth. Bollen tar i ribban och studsar på målvakten och ut.

Som de flesta konstaterade Ishak att matchen inte höll den klass man kan kräva av en landskamp.

– Man får ändå lite acceptera att vi inte spelade bra. Jag kan bara tala för mig själv, men jag har gjort fem träningspass på en månad. Vi vet att vi inte spelade bra, men det är fortfarande bara januari, säger Ishak.