Sport

Kul genrep – ingen värdemätare?

Emil Forsberg får högt betyg efter Wales-matchen.
Emil Forsberg får högt betyg efter Wales-matchen.

Emil Forsberg får mest beröm av fotbollsexperterna efter EM-genrepet mot Wales.En spirande optimism kan skönjas – flera slår dock fast att 3–0 i genrepet egentligen inte säger särskilt mycket om hur det kommer att gå för Sverige i fotbolls-EM.

"En gedigen insats totalt sett och ett spel som ger positiva vibbar inför EM. Kul, visst… men ett B-betonat Wales var i ärlighetens namn inte någon riktig värdemätare som säger hur det svenska EM-äventyret i Frankrike kommer att sluta. Premiären mot Irland på Stade de France om en vecka blir något helt annat – för att inte tala om de andra två gruppspelsmatcherna, mot Italien och Belgien", skriver Svenska Dagbladets krönikör Anders Lindblad.

Expressens Noa Bachner hyllar Emil Forsberg:

"Det är Forsbergs insats vi ska ta med oss härifrån. Ingrediensen som väcker en fotbollsnation. Allt det där som såg så kittlande bra ut under träningsveckan i Båstad såg ännu bättre ut. Han lyfte allt med sitt ledningsmål och började andra halvlek med en räd som innehöll allt vi behöver vid sidan av Zlatan. Mod, snabbhet, teknik, intelligens och beslutsamhet. En andra näve när Sverige ska banka på dörren".

Det gör också Aftonbladets Erik Niva:

"Jag längtar redan efter att se Emil Forsberg leka fotboll igen, jag ser gärna Sverige spela just såhär om en vecka. 3-0 mot Wales i generalrepetitionen. Inte mer, men inte heller mindre. Även om vi såklart inte ska blåsa upp det här resultatet till något det inte är ska vi inte heller avfärda entusiasmen vi nu kan ta med oss. Här börjar vi kunna skönja grunder som ger oss en plattform att stå på, och här har vi fått syn på spelare som ger oss rätt att drömma".

Dagens Nyheters krönikör Johan Esk var inte imponerad av motståndet.

"I EM kommer det inte att ta en timme innan Sveriges motståndare dyker upp... Wales utan Bale var som Sverige utan Zlatan Ibrahimovic. Vi är snart där, när den svenska landslagsverkligheten är sådan. Men vi kan njuta av en sista sommar med Zlatan och vi kan glädjas åt att Zlatan åker 'hem' till Frankrike i fysisk och psykisk toppform".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset