Sport

"Kunde lika gärna haft en poäng"

Djurgårdens Mathias Ranégie skadades i matchen mot sitt tidigare lag Malmö.
Djurgårdens Mathias Ranégie skadades i matchen mot sitt tidigare lag Malmö.

Tre raka segrar i inledningen av säsongen.Nu står Djurgården på två raka förluster efter 0–1 borta mot Malmö FF.– Vi kunde lika gärna ha haft en poäng, sade anfallaren Mathias Ranégie, som tvingades avbryta matchen efter 19 minuter.

Mathias Ranégie, 31, fick endast vara på planen i 19 minuter i sin återkomst på Swedbank Stadion och mot Malmö FF – klubben han gjorde 13 mål för på 26 allsvenska matcher säsongerna 2011 och 2012. Sedan skallade han ihop med Rasmus Bengtsson och Djurgårdens anfallare tvingades bryta.

– Det fläktes upp för mycket och sedan bedövade jag det, men kunde inte se något med ögat och då går det inte att spela, sade Ranégie med ett kraftigt svullet vänsteröga.

En man mindre

Under 13 minuter spelade Djurgården med en man mindre innan Michael Olunga ersatte Ranégie på topp.

– Det var en väldigt jämn match när vi spelade elva mot elva, men när vi spelade tio mot elva såpass lång tid hamnar vi i en knepig situation. Det är just i den fasen i en bortamatch man brukar kunna komma in i spelet, sade Djurgårdstränaren Pelle Olsson.

– Det förstör ju rytmen för oss. Vi får omgruppera i den perioden och kanske göra av med ännu mer energi defensivt, sade mittfältaren Kevin Walker.

Djurgårdstränaren Olsson sågade planen hårt efter förlusten. Även om det inte var orsaken till nollpoängaren.

– Planen är ju fruktansvärt svårtspelad. Den är stenhård och studsig. Jag har aldrig varit med om en så dålig plan när jag varit i Skåne förut. Och då vet man att det är en fördel att försvara och det gäller att ta tillvara på fasta situationer. Där har inte vi tillräckligt bra leverens, säger Olsson.

Carvalho avgjorde

Det hade MFF. I den 62:a minuten nickade mittbacken Felipe Carvalho, ersatte Bengtsson som även han tvingades bryta matchen med en hjärnskakning, in matchens enda mål på en hörna.

– Jag tycker inte att Malmö är bättre än vi är i dag. De gör mål på en fast situation och har väl lite bollinnehav, men det kunde lika gärna ha blivit lika i den här matchen, sade Walker.

Efter inledande tre raka vinster och 9–1 i målskillnad har Djurgården nu två raka förluster efter 1–3 mot Hammarby och 0–1 mot Malmö.

– Det är tungt att förlora ännu ett derby, men mot Malmö borta går det inte att räkna in poäng, sade Mathias Ranégie.