Nyheter Världen

Kvinna död efter tågattack i Schweiz

Stationen i schweiziska Salez.
Stationen i schweiziska Salez.

Ett av offren för lördagens våldsamma dåd i Schweiz, då en 27-årig man gick till attack mot passagerare på ett tåg, avled på söndagsmorgonen, rapporterar Neue Zürcher Zeitung. Även den misstänkte gärningsmannen är död.

Den 34-åriga kvinnan, som vårdats på sjukhus med svåra skador sedan attacken, dog på söndagsmorgonen. Vid lunchtid avled även den misstänkte gärningsmannen, en 27-åring, enligt nyhetsbyrån AFP.

Polisen vet ännu inget om motivet hos mannen, som knivhögg passagerare och anlade en brand på ett tåg i höjd med byn Salez, omkring tio mil öster om Zürich, rapporterar tidningen Tages-Anzeiger. Inget tyder dock på någon form av terrorkoppling eller politiskt motiv, skriver polisen i kantonen Sankt Gallen i ett uttalande.

– Terrorism är inte vår huvudteori, sade polisens talesperson Bruno Metzger till AFP, och lade till att andra motiv är betydligt mycket mer sannolika, utan att gå in närmare på vilka dessa motiv kunde tänkas vara.

Utöver de två som avlidit befinner sig tre personer fortfarande på sjukhus. Två av dem – en 17-årig flicka och en sexårig flicka – har svåra skador, enligt läkare.

Polisen har sökt igenom den misstänkte gärningsmannens bostad, som ligger i en angränsande kanton.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset