Nyheter

Kvinna mördad och familjen utsatt för mordbrand – nu häktas sambon

Polisen undersöker lägenheten där den 20-åriga kvinnan hittades död.
Polisen undersöker lägenheten där den 20-åriga kvinnan hittades död.

En man i Finspång häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för mord och mordbrand. Enligt Aftonbladet misstänks den 32-åriga mannen ha mördat sin flickvän och sedan försökt bränna inne hennes familj.

Det var under natten till torsdagen som familjen vaknade av att brandlarmet gick i gång i villan i Finspång. Någon hade då hällt bensin på porten och tänt eld och villan var rökfylld. När pappan i familjen skulle hämta brandsläckare för att släcka elden såg han någon krypa i trädgården. Han kände direkt igen mannen som sin 20-åriga dotters 32-årige sambo, skriver Aftonbladet.

Den 32 åriga mannen lämnade platsen men kunde snart därefter gripas av polisen. När polisen under torsdagen genomförde en husrannsakan i 32-åringens bostad påträffades hans 20-åriga flickvän död i lägenheten.

Hennes pappa berättar för Aftonbladet att familjen på senare tid känt sig hotade av 32-årigen som enligt tidningen har ett omfattande brottsregister.

– Jag visste att något sådant här skulle hända, säger han till Aftonbladet.
 
Under söndagsförmiddagen ställdes 32-åringen inför häktningsdomaren i Norrköpings tingsrätt. Han erkänner mordbrand men nekar till mord.

– Han medger att vållat hennes död, men gör gällande att han befunnit sig i något förvirringstillstånd och därför inte varit medveten om vad han gjort. Han bestrider att han haft något uppsåt att mörda sin sambo, sa hans advokat under häktningsförhandlingarna, enligt Aftonbladet.