Nyheter Världen

Kvinna våldtagen igen – av samma män

Tidigare protest mot en dödlig gruppvåldtäkt på en buss i New Delhi. Arkivbild.
Tidigare protest mot en dödlig gruppvåldtäkt på en buss i New Delhi. Arkivbild.

En 20-årig kvinna hittades förra veckan våldtagen och lämnad att dö i buskarna vid vägkanten i utkanten av en liten stad i norra Indien, strax utanför New Delhi.Nu kommer uppgifter om att förövarna är samma män som gruppvåldtagit kvinnan tre år tidigare.

Männen våldtog henne medvetet för att hon inte hade dragit tillbaka sina anklagelser mot dem, rapporterar The Washington Post med hänvisning till lokala medier. Två av de nu fem våldtäktsanklagade männen greps 2013 efter den första våldtäkten, men hade släppts mot borgen.

Kvinnan ska enligt tidningen vara av den lägsta kasten, medan de fem männen tillhör den övre kasten. Männen ville göra upp om saken med pengar utanför domstol, enligt kvinnans familj.

– Vi hade tagit till domstol att de övriga tre skulle gripas och de andra två, som släppts mot borgen, skulle gripas igen. Vi fick ständiga hot från dem att komma överens utanför domstol, men vi förblev fasta. Det är därför de har attackerat henne igen, säger offrets bror till Hindustan Times.

Enligt kvinnans familj attackerades hon utanför sitt college, drogades och våldtogs i en bil.

Hon vårdas nu på sjukhus och polisen utreder fallet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset