Sport Sport-topp

Kvjat hoppfull inför F1 på hemmaplan

Daniil Kvjat är taggad inför F1 på hemmaplan. Arkivbild.
Daniil Kvjat är taggad inför F1 på hemmaplan. Arkivbild.

Ryske F1-föraren Daniil Kvjat hoppas kunna sätta stopp för tyske Nico Rosberg på hemmaplan när formel 1-världsmästerskapen intar Sotji.– Allt är möjligt, säger han enligt AFP.

Mercedesföraren Nico Rosberg har haft en lysande start på F1-säsongen med segrar i Australien, Bahrain och Shanghai. Får Daniil Kvjat något att säga till om på söndag sätter han stopp för segersviten.

– Jag vill inte förutspå något, men det verkar som att våra underreden är ganska starka och bra, säger Red Bull-förfaren enligt AFP, och tillägger att han tror att de kan vara mer konkurrenskraftig än förra året.

Kraschade förra året

Något verkar stallet göra rätt. Den australiska föraren och stallkamraten Daniel Ricciardo har kört in 36 poäng under säsongen och ligger på en tredje plats, bara tre poäng efter regerande världsmästaren Lewis Hamilton, som också är en av dem som jagar säsongens första seger. De senaste två åren har britten vunnit i Sotji.

Svenskhoppet Marcus Ericsson har trista minnen från Sotji. Förra året kraschade han in i Nico Hülkenberg i andra kurvan.

Villig byta bil

Ericsson är hittills poänglös och har varit inblandad i några incidenter under säsongen. Han tvingades bryta första loppet i Melbourne, men har sedan en tolfte och en sextondeplats i de följande loppen. Efter loppet i Shanghai var Haas Romain Grosjean rasande på honom, efter en duell i första kurvan.

– Han stod och skrek efter racet och jag sa till honom att lugna ner sig men det ville han inte utan han sa att jag var en "fucking cunt" och sen gick han ut i världspressen och berättade för dem också. Jag tycker det är omoget, oprofessionellt och respektlöst, sade Marcus Ericsson till Viasport efteråt.

Ericssons stallkamrat Felipe Nasr har klagat på sin bils underrede, och sagt att det är något slags fel som inte påverkar Ericssons bil. Ericsson har enligt eatsleepsport.com sagt sig vara villig att byta bil med honom i Sotji.