När Filadelfiakyrkan på Öckerö av misstag skrev välkomna att fira jul i "fittan" i sin inbjudan så var Limhamns kyrka snabb med att svara: Ingen fitta, inget jesusbarn – och därmed ingen jul.

Filadelfiakyrkans något oväntade uppmaning förklaras med att de kallar sig Fillan och tyckte att det var trevligt att bjuda in till jul i Fillan, men någonstans på vägen så blev de snirkliga bokstäverna till jul i Fittan, något som väckt munterhet från alla håll och kanter.

I går svarade Limhamns kyrka på Twitter:

"Av misstag skrev Filadelfiakyrkan på Öckerö "Jul i fittan". Ändrat nu, men sanningen är ju: ingen fitta, inget Jesusbarn."

Tweeten har fått stor spridning på och vissa teologiska invändningar från de som tror på jungrfrufödsel.Få senaste nytt i din mobil – ladda ner Metros nyhetsapp
för Iphone här
för Android här

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset