Nyheter Sverige

Lägenhet tros vara "vandrarhem"

Bostadsbolaget Rikshem misstänker att en av deras hyresgäster använder sin lägenhet ungefär som ett vandrarhem. Arkivbild.
Bostadsbolaget Rikshem misstänker att en av deras hyresgäster använder sin lägenhet ungefär som ett vandrarhem. Arkivbild.

En hyresgäst i Helsingborg vill hyra ut sin lägenhet i andra hand, men bostadsbolaget Rikshem säger nej. Bolaget misstänker att lägenheten fungerar som ett vandrarhem.

Hyresgästen vill hyra ut lägenheten eftersom denne ska studera i Gävle under ett år. Även tidigare har personen hyrt ut i andra hand, då för att arbeta tillfälligt i Älmhult, rapporterar Hem & Hyra.

Bostadsbolaget har fått in klagomål från grannar om den aktuella lägenheten. Dels om att det har bankats och borrats där och dels om att utomstående personer verkar ha flyttat in och ut.

Vid kontroll i lägenheten visade det sig att en mellanvägg hade byggts i lägenheten, att hyresgästen var folkbokförd i Älmhult och att andra personer var skrivna på lägenheten. Då kom parterna överens och bostadsbolaget godkände andrahandsuthyrningen i efterhand.

Men även efter det har klagomål från grannar fortsatt komma in om att människor har flyttat in och ut. Ytterligare personer ska även ha varit skrivna på lägenheten.

Därför har Rikshem uppfattningen att lägenheten används ungefär som ett vandrarhem och säger därför nej till andrahandsuthyrningen. Nu får Hyrenämnden ta ställning i frågan efter att hyresgästen tagit saken vidare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset