Kolumner

Länge leve Zlatan!

Zlatan är fantastisk! Jag kan inte säga det tillräckligt många gånger. Det måste upprepas lika mycket som behovet av att tjata om mer entreprenörskap. Zlatan är symbolen för allt som är viktigt i livet. Zlatanismen är den enda riktigt viktiga ”ism” som finns. Den kärlek, respekt och beundran som svenskar i alla läger visar Zlatan är beviset på att förbrödring kan skapas och rasism utplånas. Han är en nationens frälsare och förebild.

Den beslutsamhet och den offervilja som han uppvisat genom åren är en förebild för alla oavsett vad de håller på med. Visst, han har en gudabenådad tallang, men det har många andra också haft, han har hållit i, aldrig gett upp och han har levererat.
Förstå vad det innebär att han, 19 år gammal, sa att han skulle bli världens bästa och idag är han det. Förstå hur många som försökt hindra honom, hur många som själva velat bli det. Förstå hur mycket som kunde ha gått fel och hur folk som då stått på läktaren och sagt att vad var det jag sa, det visste jag hela tiden...

Han visar hur viktigt det är att våga tro på sig själv, hur viktigt det är att våga säga det högt. Tänk hur detta sporrat honom, hur han har bitit ihop och tänkt; ”Jag skall djävlar visa dem”. Och som han visar oss att det går, att individualism och spjutspetts kan lyfta kollektivet och inte tvärt om. Han vann Scodetton åt Inter. ”Sätt först på dig syrgasmasken innan du börjar hjälpa andra”. Tro på dig själv, ta ditt ansvar, bli din lyckas smed och hjälp din omgivning, rädda andra. Precis som det är med entreprenörskap och nyföretagande. Precis som det är med politik. Först när du skapat något har du något att dela med dig. Individualism och frihet i tanke och handling, det tillsammans med ett personligt ansvarstagande och djävlaranamma, där har ni Zlatanismen. En riktig, djävlar Jantedödare som kan rädda en hel nation. Hela vår nation!

Zlatan bär denna nation på sina axlar under EM, men han förmedlar så mycket mer. Han kan få sin stolthet att smitta av sig, sitt ansvarstagande, sin självrespekt och sina drömmar. Han kan vara bron mellan människor, rädda vår sommar och ge våra barn barndomsminnen som när Ingmar Johansson knockade Pattersson. Jag känner på mig att han kommer att göra EM till sitt EM. Låt det inspirera er alla att tro på er själva, att ta ansvar att göra något av era liv. Länge leve ZLATAN

+ ZLATAN; ZLATAN och svenska fotbollslandslaget
Alla negativa, bakåtsträvande, kollektivister.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset