Nyheter Toppnyheter

Lärare sköt ihjäl sex kolleger

Ett flertal ambulanser skickades till skolmyndighetsbyggnaden där flera personer sköts till döds.
Ett flertal ambulanser skickades till skolmyndighetsbyggnaden där flera personer sköts till döds.

En lärare har gripits efter att ha skjutit ihjäl minst sex kollegor i Saudiarabien. Två skadades i attacken, som tycks ha varit ett vansinnesdåd.

Dödsskjutningarna inträffade i en skolmyndighetsbyggnad i en mindre ort i den sydliga provinsen Jizan. Gärningsmannen, som enligt statliga saudiska medier är en lärare, kunde gripas efter attacken, uppger en talesperson för det saudiska inrikesdepartementet för Reuters.

Utöver dödsoffren ska två personer ha skadats i attacken.

Händelsen utreds som ett vanligt brott och det finns ännu ingenting som pekar på att det var en terrorhandling. Enligt Al Arabiya spekulerar polisen i att det antingen handlar om ett vansinnesdåd, eller att läraren låg i konflikt med skolrektorn.

Men uppgifterna om händelsen går isär. Den statliga tv-stationen Al Ekhbariya, uppger att den misstänkte inte var anställd vid myndigheten, men att han ska ha haft någon form av affärer ihop med den, enligt nyhetsbyrån AFP.

Masskjutningar på offentliga platser är en mycket ovanlig företeelse i Saudiarabien.

Ett flertal dödsskjutningar och bombdåd har skakat landet de senaste månaderna. Men det har då handlat om renodlade terrorattentat riktade mot säkerhetsstyrkor och den shiitiska minoriteten. Jihadiströrelsen Islamiska Staten har tagit på sig flera av dåden.

TT
Minst sex personer sköts ihjäl av en lärare i den saudiska provinsen Jizan.