Sport

Låga krav på NHL-förstärkningarna

Mikael Backlund.
Mikael Backlund.

Mattias Ekholm och André Burakovsky är på väg in i Tre Kronors VM-lag.Men enligt Mikael Backlund kan man inte ha för höga krav på NHL-förstärkningarna.– Det är inte så lätt med tidsskillnaden och allt resande, säger han.

Mikael Backlund vet hur tufft det är att ansluta till Tre Kronor mitt under en pågående VM-turneringen.

Calgary-spelaren gjorde samma resa 2010.

– Jag minns när jag flög hela natten och spelade redan första dagen, då gick det bra i första matchen men sedan blev det en liten dipp. Det brukar ta en dag per tidsskillnadstimme, så upp emot en vecka innan man kommer in i det helt, säger han.

– Och åt det här hållet brukar det vara jobbigare.

Inte ha höga krav

Därmed tycker 27-åringen att man inte ska allt för höga krav på Mattias Ekholm, André Burakovsky och eventuellt John Klingberg.

– Om de kommer hit får man får hoppas att de känner sig pigga och fräscha, men det är inte så lätt med tidsskillnaden och allt resande. Det kommer att vara heta matcher och av adrenalinet får man alltid en extra kick men vi kan inte ha för höga krav på dem direkt.

Enligt Backlund, som spelade med Ekholm i Minsk 2014, är Nashvillebacken ett bra tillskott för Tre Kronor.

– Han har varit duktig och är han 100-procentig så skulle det vara en bra förstärkning för oss, säger han.

"Skicklig spelare"

Columbus Alexander Wennberg är inne på samma linje när det gäller Washingtons André Burakovsky.

– Det är en otroligt skicklig spelare. Han är en målskytt och det är alltid en tillgång att ha i en sådan här turnering när det hettar till mot slutet, säger han.

– Vi spelar mot Washington rätt mycket och i år har han gjort det riktigt bra.

Erfarne Jimmie Ericsson upplever att spelargruppen har växt samman allt mer under ishockey-VM i Ryssland. Och enligt Tre Kronors lagkapten ska inte dynamiken påverkas av att förstärkningarna.

– Nej, det ska inte vara något problem. Det här är spelare som många har spelet med tidigare och det är bra gubbar som är enormt skickliga, säger han.

Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts räknar inte med spelarna till lördagens möte med Norge eller matchen mot Schweiz på söndag. Det är först till gruppavslutningen mot hemmanationen Ryssland på tisdag som spelarna kan vara aktuella för spel.