Sport

Långa träningshopp för Sagnia

Khaddi Sagnia.
Khaddi Sagnia.

En tuff kvalgräns på pappret. Men en lätt match jämfört med vad Khaddi Sagnia tycks ha gjort på träning.– Skönt att veta att man har längderna i sig, säger 22-åringen hemlighetsfullt.

Khaddi Sagnia blev sjua på VM i fjol och sexa på EM nyligen. För en tredje stor final i rad krävs dock något extra, medger göteborgskan. Kvalgränsen till OS-finalen är satt till 6,75 meter.

– Tre centimeter under perset. Men det är ingen fara. Det är siffror, jag ska bara gå in och göra mitt bästa. Sedan får vi se hur långt det tar mig, säger Sagnia inför tisdagens kval.

Tävling annorlunda

Hon berättade redan tidigare i somras att hon gjort träningshopp som varit betydligt längre än hennes säsongsbästa på 6,70. Hur långt det blivit vill hon dock inte avslöja, utan bekräftar bara att även träningslägret i Portugal inför OS bjudit på långa hopp.

– Ja, lite så. Men det är sådant som händer. Sedan ska allt sitta på tävling också. Det är två olika saker, säger hon.

– Det finns ju där. Sedan gäller det att ta fram det också. Men det är skönt att veta att jag har de där längderna.

"Kval är kval"

Khaddi Sagnia slog egentligen igenom som trestegshoppare, med guld i ungdoms-OS 2010 och svenskt juniorrekord 2011. Men en korsbandsskada gjorde att hon tappade några år och återkomsten till friidrotten har ännu så länge bara handlat om längdhopp.

Sagnia kom tillbaka på allvar för två år sedan och har höjt sin nivå rejält sedan dess. I fjol hoppade hon som bäst 6,78 meter och hittills i år är 6,70 bästanoteringen. På tävling vill säga.

– Jo, men det gäller att få ut det man gör på träning. Ett kval är ett kval för alla. Det spelar ingen roll vad du har hoppat tidigare, utan det är de som pallar trycket som kommer att gå vidare, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset