Sport

Långt från medalj i lagkappen

Sarah Sjöström glänste på sin sträcka, men lagkappslaget var långt från medalj.
Sarah Sjöström glänste på sin sträcka, men lagkappslaget var långt från medalj.

Det blev aldrig någon riktig medaljfajt för Sverige på 4x100 meter fritt.Svenskorna blev femma – tre sekunder från bronset.– Det här var inte vad jag skulle göra eller hade hoppats på, sade en frustrerad Michelle Coleman.

Coleman och Ida Marko-Varga var besvikna efteråt.

Inte så mycket på laget som över sina egna insatser.

Svenskorna blev fyra på VM förra året och hade medaljdrömmar, men 3.35,90 – 59 hundradelar över svenska rekordet – var 3,01 efter Kanada på bronsplatsen.

Mest besviken var Coleman som noterade 54,19 på öppningssträckan – 65 hundradelar över sitt personliga rekord.

Fick VM-vibbar

Hon hade inget svar på vad som gick snett:

– Jag vet inte. Jag är frustrerad och fundersam. Jag var supertaggad och jätteglad, inte alltför nervös, träningen har gått bra. Det var inte den här starten jag hade hoppats på. Det är en liten upprepning från (VM) förra året, men det är en lång tävling och allt kan hända.

– Nu ska jag sura och vara arg i 30 minuter, sedan ska jag försöka gå vidare, sade Coleman som hade ett tungt VM i fjol.

Svårt läge

Ida Marko-Varga fick stå över försöken och kastades in i finalen i stället för Ida Lindborg.

– Det är svårt att komma direkt in i en OS-final och göra sitt första lopp. Jag var tre tiondelar snabbare i SM och man vill ju gärna simma snabbare på OS, sade Marko-Varga som hade 54,70 på tredje sträckan.

Louise Hansson simmade slutsträckan på 54,54.

Sarah Sjöström glänste på andra sträckan, hoppade i som fyra efter Coleman och skickade i väg Marko-Varga som trea. Sjöström hade 52,47 på sin sträcka och var tredje snabbast totalt. Systrarna Bronte och Cate Campbell var snabbare för ett Australien som tog guld och putsade sitt eget världsrekord med tre tiondelar till 3.30,65. Tvåan USA var 1,24 bakom Australien.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset