Sport Nyheter

Löfven fick egen hejaramsa

Stefan Löfven på läktaren i väntan på gruppspelsmatchen mellan Sverige och Belgien i fotbolls-EM i Frankrike.
Stefan Löfven på läktaren i väntan på gruppspelsmatchen mellan Sverige och Belgien i fotbolls-EM i Frankrike.

Egen hejaramsa och mängder av supportrar som ville ta selfies.Statsminister Stefan Löfven (S) var populär bland de blågula fansen inför EM-mötet mellan Sverige och Belgien i Nice.

En dryg timme före avspark mellan Sverige och Belgien dök statsminister Stefan Löfven (S) och närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) upp för att träffa supportrarna på den blågula kurvan av Allianz Riviera i Nice.

Supportrarna flockades kring statsministern för att ta selfies – han fick till och med en egen hejaramsa. Var Löfven kanske till och med mer populär än Sveriges världsstjärna Zlatan Ibrahimovic?

– Nej, nej – långt därifrån, säger Löfven med ett leende.

EM i Frankrike blir Ibrahimovic sista framträdande i den svenska landslagströjan. När Stefan Löfven ska svara på frågan vad anfallaren har betytt för svensk fotboll tvekar han inte:

– Väldigt mycket. Zlatan är ju unik, han är ju en världsspelare. Han är känd över hela världen, han är beundrad och han sätter Sverige på kartan. Det är inte många som inte vet vem han är, så han har betytt väldigt mycket, säger Stefan Löfven.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset