Sport

Löw: Vi är förberedda för Italien

Den tyske förbundskaptenen Joachim Löw.
Den tyske förbundskaptenen Joachim Löw.

Italien kvävde Spanien fullständigt i fotbolls-EM:s åttondelsfinal.Joachim Löw tror inte att Tyskland går i samma fälla.– Vi är väl förberedda. Vi är medvetna om vad vi ställs inför, säger den tyske förbundskaptenen inför kvartsfinalen.

Tyskland har slagit Italien många gånger genom åren. Men aldrig i en tävlingsmatch. Lägg italienarnas framfart i årets EM på det och kvartsfinalen på Nouveau Stade de Bordeaux blir en extremt oviss historia för den regerande världsmästaren.

– Italien är en jämbördig motståndare, säger Joachim Löw vid en presskonferens på matcharenan.

– Varje match kan vara den sista, och man kan känna det. Man kan känna spänningen.

Båda lagen övertygade i sin åttondel. Tyskland tvålade till Slovakien med 3–0, Italien sprang över Spanien och vann med 2–0. Antonio Contes manskap pressade högt och lät inte det regerande Europamästarlaget andas i första halvlek.

"Tänker positivt"

Om det oroar Joachim Löw, vars Tyskland i hög grad förlitar sig på sitt passningsspel, så visar han det inte.

– Vi har analyserat Italien. De har inte bara defensiva kvaliteter, utan även väldigt bra lösningar framåt, säger han.

– Vi tänker positivt och är övertygade om att vi kan nå vårt mål om vi spelar tillsammans.

Den tyske tränaren verkar inte tro att Italien kommer att bjuda på några större taktiska överraskningar.

– Laget är medvetet om vad som kommer att hända. Vi har våra egna idéer om matchen, både om försvar och om anfall, säger Löw.

– Vi har självförtroende eftersom vi är medvetna om våra styrkor.

Beröm från Conte

När Löw talar har det bara gått några minuter sedan hans italienske kollega Antonio Conte satt på samma stol och berömde Tyskland. Om och om igen.

– Vi har studerat Tyskland, vi har jobbat hårt i det avseendet. Vi har förberett oss. Det är ett lag som verkligen kan göra dig illa när de anfaller. Det är ett lag med stor kvalitet, stor talang som jobbar för laget. De har väldigt tydliga idéer, säger Conte.

Inte heller han tror på en match likt den mot Spanien.

– Varje match är olik den förra. Motståndet ändras. Vi spelar mot ett väldigt starkt lag i alla avseenden. De är bättre än Spanien, de är regerande världsmästare och har just nu alla egenskaper ett starkt lag kan ha: teknik, talang, fysisk styrka, organisation, taktiska kunskaper. Jag tycker att Tyskland är det mest kompletta i världen för närvarande.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset