Nyheter Ekonomi Världen

Labourledaren vill stanna i EU

Jeremy Corbyn har fått kritik för att inte ha engagerat sig tillräckligt inför sommarens folkomröstning om det brittiska EU-medlemskapet.
Jeremy Corbyn har fått kritik för att inte ha engagerat sig tillräckligt inför sommarens folkomröstning om det brittiska EU-medlemskapet.

Brittiske oppositionsledaren Jeremy Corbyn vill att Storbritannien stannar i EU. Labourpolitikern röstade emot medlemskapet i en folkomröstning 1975, men inför sommarens omröstning säger han att han ändrat uppfattning.

I ett stort tal i dag hyllar Corbyn EU:s arbete för arbetarskydd, konsumenter och miljö. Han betonar samtidigt att han är kritisk mot EU:s "tillkortakommanden".

Corbyn har fått kritik för att inte ha engagerat sig tillräckligt inför folkomröstningen, som hålls den 23 juni. På frågan om varför han själv ändrat uppfattning, svarar oppositionsledaren:

– Labour och fackföreningarna har tagit ställning för att de vill kampanja för ett rättvist Europa.

Några bedömare tror att Corbyns måttliga engagemang inför folkomröstningen kan hänga samman med att debatten kring det brittiska EU-medlemskapet har visat sig skada premiärminister David Camerons Konservativa parti, som är djupt splittrat i frågan.

Kirsty Wigglesworth
Jeremy Corbyn höll i dag sitt första stora tal inför sommarens folkomröstning om det brittiska EU-medlemskapet.