Sport

Lag Sigfridsson vill ha VM-revansch

Margaretha Sigfridsson vill tillbaka upp på prispallen i VM. Arkivbild.
Margaretha Sigfridsson vill tillbaka upp på prispallen i VM. Arkivbild.

Efter sex medaljer på fyra år – med OS-silvret i Sotji som höjdpunkt – misslyckades lag Sigfridsson helt i fjol.Nu laddar curlingdamerna för VM-revansch i Swift Current, Kanada."Vi är grymt inspirerade", säger Margaretha Sigfridsson.

Lag Sigfridsson radade upp pallplatser i mästerskap mellan 2011 och 2014.

Sedan kom missen i VM i japanska Sapporo, där det blev en sjundeplats.

Med start i helgen får de blågula damerna chans till revansch i Swift Current, Kanada.

"Det var ett år sedan vi spelade ett internationellt mästerskap. Vi är grymt laddade. Nu vill vi bara att det ska bli lördag så vi får börja spela", säger Margaretha Sigfridsson i ett pressmeddelande.

Enligt förbundskaptenen Peja Lindholm hade det svenska laget – där Maria Prytz, Christina Bertrup, Maria Wennerström och Agnes Knochenhauer kompletterar Sigfridsson – svårt att ladda om efter OS-silvret i Sotji.

– Det var en jäkla urladdning. De tappade lite av vinnarmentaliteten efter det och det tar tid att ta sig tillbaka, säger han till TT.

Nu är hungern och självförtroendet tillbaka. Enligt Lindholm kan det räcka ända till guld – i så fall det första på världsnivå.

– De utstrålar pondus. Kapaciteten har de. Det är bara att få ut det när det gäller, att fortsätta våga spela ut även i ett slutspel. Så har det kanske inte alltid varit tidigare. Det är lätt att det blir lite försiktigt i matcher som betyder mycket, säger förbundskaptenen.