Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Lagerbäck: Svårt att hitta svagheter

Islands förbundskaptener Lars Lagerbäck, till höger, and Heimir Hallgrímsson har haft svårt att hitta svagheter i det franska laget.
Islands förbundskaptener Lars Lagerbäck, till höger, and Heimir Hallgrímsson har haft svårt att hitta svagheter i det franska laget.

Scoutingarbetet har gett en klar bild av vad som väntar mot Frankrike.

Men det är inte den som Island önskade.

– Det har varit svårt att hitta några svagheter i deras lag, säger förbundskapten Lars Lagerbäck inför EM-kvartsfinalen.

Hemmanationen saknar två spelare när det är dags för kvartsfinalen på Stade de France i Paris. Mittfältaren N'Golo Kanté och försvararen Adil Rami är avstängda.

Den informationen har förbundskaptensduon Lars Lagerbäck och Heimir Hallgrímsson med i analysen av motståndet.

Vad det innebär för Island?

Ingenting.

I alla fall om Lagerbäck får säga sitt.

– Jag tror inte det har så stor betydelse att de saknar ett par spelare. Kvaliteten i deras trupp är så bra ändå, säger han.

– När man analyserar ett lag försöker man alltid hitta deras styrkor och svagheter, och den här gången har det varit svårt att hitta några svagheter i det franska laget. Jag tror att de kommer spela lika bra som vanligt.

"Offensiv attityd"

Analysarbetet har dock inte varit förgäves. Island vet vad som väntar på söndag, och sedan segern mot England har arbetet i Annecy handlat om spelarnas återhämtning samt lagets taktiska upplägg.

– Jag tror och hoppas att vi kan ställa några frågor till det franska laget, säger Lars Lagerbäck.

Precis som i de tidigare matcherna i Frankrike kommer Island i första hand att bygga sitt spel på en säker och tät defensiv. Därifrån ska anfallen sedan blomma i kvicka och effektiva omställningar.

– Alla lag har mindra starka sidor. Den här gången handlar det mycket om hur Frankrike vill spela. De har en offensiv attityd och i fotboll är det alltid viktigt, oavsett vilket lag man möter, när man vinner boll och vad man sedan gör med den, säger Lagerbäck.

– Det är något som vi har blivit bättre på under turneringens gång. Det såg bättre ut mot England än vad det har gjort tidigare. Men nu måste vi ta ytterligare steg om vi ska ha en chans mot Frankrike.

"Fysiskt starkt"

Fransmännens fysik finns också med i analysen.

Under förbundskapten Didier Deschamps ledning har spelarna arbetat kopiöst hårt, haft stor rörlighet och kommit i anfallsvåg efter anfallsvåg. Det har tröttat ut motståndarna och resulterade i sena avgörande mål mot Rumänien och Albanien.

Den detaljen tror inte Lars Lagerbäck blir avgörande i kvartsfinalen på söndag.

– Frankrike är ett fysisk starkt lag, de springer mycket och är bra en mot en. Men vi är bra där med. Det blir en intressant match, och jag blir förvånad om vi förlorar den fysiska biten, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset