Sport Sport-topp

Lagkompisar placerar Zlatan i United

Zlatan Ibrahimovic bekräftade vid en presskonferens i går att hans nästa klubbadress kan finnas i Premier League.
Zlatan Ibrahimovic bekräftade vid en presskonferens i går att hans nästa klubbadress kan finnas i Premier League.

Premier League får ett lyft med Zlatan Ibrahimovic.Landslagskaptenen kommer att skänka stjärnglans åt ligan oavsett vilken klubb han väljer men göra mest nytta i Manchester United.Det är hans landslagskompisar överens om.

– Han skulle kunna lyfta dem efter några, med deras mått mätt, tunga år, säger Sebastian Larsson.

Larsson, 30, proffs i England sedan tonåren och sedan några år i Sunderland, är fullt medveten om vilket starkt namn Zlatan Ibrahimovic är i engelsk fotboll – trots att 34-åringen aldrig spelat i Premier League.

– Jag är mycket medveten om deras (flera Premier League-klubbar) intresse. Det har skruvats upp rejält, inte minst efter matcherna mot Chelsea och folk vet att han har ett utgående kontrakt. Han är en av få storspelare som Premier League inte lyckats få.

"Spekuleras hej vilt"

Zlatan Ibrahimovic besked i går att hans nästa klubbadress kan finnas i Premier League uppmärksammades omedelbart i brittiska medier.

– Det är klart att det spekuleras hej vilt och det kommer det att göra tills något blir klart, säger Larsson.

Uppgifterna från presskonferensen, där Zlatan Ibrahimovic överraskande öppet bekräftade att han har bud från Premier League-klubbar, omskrivs på nästan alla sportsidor och enligt brittiska medier är det mest troligt att det blir en Londonklubb som Zlatan skriver på för i sommar.

"Arsenal, Chelsea och även West Ham är väl medvetna om att Ibrahimovic är sugen på London", skriver Mail Online och konstaterar sedan att West Ham troligen redan är ute ur leken eftersom klubben inte har de finansiella muskler som krävs.

The Mirror tror också att någon av Londonklubbarna ligger bra till och skriver att Arsenal har erbjudits den 34-årige anfallaren. Tidningen nämner också Manchester United, förutsatt att José Mourinho tar över klubben efter Louis van Gaal, som det spekuleras i.

Behövs i United

Sebastian Larsson ser United som den klubb som skulle behöva Ibrahimovic mest.

– Han skulle passa i alla de stora klubbar som nämns. Jag kan tänka mig att många är intresserade. Den klubb jag känner som skulle ha mest nytta och behov av en sån stjärna är United. Det känns verkligen som om de är i behov av ett sånt namn och en sån världsstjärna.

Martin Olsson, numera i Norwich och tidigare i Blackburn, pekar också ut Manchester United som den mest lämpliga klubben för Ibrahimovic.

– Jag tror att han hade passat riktigt bra i Premier League och i United, det är nog det lag som jag tror skulle passa honom bra.

– Det är en storklubb och det känns som att det skulle passa honom.

"Kul att se honom där"

Mikael Lustig i Celtic ser även han Manchester United som det mest troliga alternativet.

– Det hade varit kul att se honom i United. De kommer spendera oerhört mycket pengar i sommar och det kanske kan bli en ny coach. Det hade varit kul att se honom där.

TT: Varför just United?

– Det är en oerhört stor klubb som har slitit de senaste två säsongerna och behöver hitta sin identitet. Jag tror att han hade gjort det riktigt bra där.

Den förre franske storstjärnan Thierry Henry, tidigare i Arsenal, gick tidigare i mars ut i en intervju med Soccer AM och sade att han "hört att Zlatan vill komma" till Arsenal.

"Jag tror mycket hänger på om vi (Arsenal) kommer bland de fyra bästa i ligan, når Champions League och kan attrahera den sortens spelare."

Zlatan Ibrahimovic kontrakt med PSG går ut i sommar