Sport Nyheter Sverige

Lagledare misstänkt för ofredanden

Lag från 80 länder deltar i Gothia Cup och 48 000 personer fanns på Ullevi under invigningen. I trängseln efteråt blev tre tonårsflickor sexuellt ofredade. En man i 35-årsåldern har anhållits.
Lag från 80 länder deltar i Gothia Cup och 48 000 personer fanns på Ullevi under invigningen. I trängseln efteråt blev tre tonårsflickor sexuellt ofredade. En man i 35-årsåldern har anhållits.

En 36-årig ledare för ett av lagen i Gothia Cup är anhållen misstänkt för sexuellt ofredande mot tre flickor i 16-årsåldern. Mannen greps redan i går men förnekar brott, skriver Göteborgs-Posten.

Åklagaren Stefan Lind bekräftar för G-P att mannen är ledare för ett av lagen i turneringen.

– Det är en väldigt rörig situation. Det ska handla om flera olika lag som ska ha varit på plats, men det är just ledaren som är misstänkt för ofredandet. Vi har inte någon vidare framgång med att prata med pojkarna, de är också långt underåriga, säger han till tidningen.

Arrangörerna av Gothia Cup, som är världens största ungdomsturnering i fotboll, är bestörta över det inträffade.

"Chockartat för oss"

"Alla former av övergrepp är oacceptabla och om de sker i samband med Gothia Cup är det så klart chockartat för oss. Alla i vår organisation har tagit oerhört illa vid sig av det här. Kan inte alla vi män och killar en gång för alla inse att vi måste respektera kvinnor och tjejer, att de inte ska behöva riskera att bli utsatta för övergrepp i något sammanhang", säger Dennis Andersson, generalsekreterare för Gothia Cup i ett pressmeddelande

Flickorna, som inte tillhör något av de lag som ska spela turneringen, anmälde att de antastats av en man i 35-årsåldern som tafsat och pussat på dem. Händelsen skedde utanför Ullevi i trängseln när deltagare och publik lämnade arenan efter invigningen på måndagskvällen.

– Flickorna fick syn på en polis och kunde peka ut mannen, säger Thomas Fuxborg.

Inbrott hos deltagare

Senare på kvällen upptäcktes också att någon tagit sig in på Hvitfeldtska gymnasiet i centrala Göteborg och stulit saker till ett stort värde från Gothia Cup-deltagare som är inkvarterade där.

– Allt av värde har försvunnit. Hade man plånböcker, mobiltelefoner, Ipads och sådana saker kvar i lokalerna så är det borta, säger Thomas Fuxborg.

Polisen har i nuläget inga misstänka för stölderna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset