Nöje Musik TV Metro Music

Laleh återvänder till Skansen

"Jag brukar alltid känna att 'nu har jag gjort min bästa skiva', men den här gången har jag nog rätt", säger Laleh som har rest hem till Sverige för att färdigställa albumet "Kristaller" – och för att uppträda i SVT:s "Allsång på Skansen". Arkivbild.
"Jag brukar alltid känna att 'nu har jag gjort min bästa skiva', men den här gången har jag nog rätt", säger Laleh som har rest hem till Sverige för att färdigställa albumet "Kristaller" – och för att uppträda i SVT:s "Allsång på Skansen". Arkivbild.

För två år sedan fick hon en egen timme på Skansen i "Allsången är din". Kort därefter flyttade Laleh Pourkarim till USA, men nu är hon tillbaka på svensk mark och det har blivit dags för henne att inta Sollidenscenen igen. – Jag har verkligen sett fram emot det, säger hon.

Veckans spelning i SVT:s "Allsång på Skansen" blir en av få konserter som Laleh gör i sommar och hon ser det lite som en uppvärmning inför höstens arenaturné där hon ska uppträdda tillsammans med en sinfonietta.

– Det ska bli kul att få spela igen, jag minns inte ens när sista konserten var. Så det är bra att få bli lite varm i kläderna, säger hon.

Den omfattande turnén startar den 28 oktober och Laleh har längtat efter att få spela med en så stor orkester.

– Men alla 30 musiker hänger inte på till Skansen den här gången, säger hon och skrattar.

"Älskade den låten"

Vilka låtar hon ska bjuda på i programmet är inte helt spikat, men det lutar åt att hon kör sin nya singel "Bara få va mig själv", "En stund på jorden" och "Goliat". Som allsångslåt funderar hon på "Var nöjd med allt som livet ger".

– Det ska vara en låt jag kan relatera till och jag minns att jag älskade den låten när jag var barn, så det blir kanske den.

Hon har börjat tittat på programmet mer sedan hon flyttade till USA. Där har det hjälpt till att bota den hemlängtan som har slagit till ibland.

– Då tittar man på "Allsång på Skansen" och minns och känner nästan att man är hemma, säger hon.

Överträffar sig själv

"Bara få va mig själv" har spelats flitigt sedan den släpptes och i september följer albumet "Kristaller". Just nu arbetar hon med de sista detaljerna.

– Jag brukar alltid känna att "nu har jag gjort min bästa skiva", men den här gången har jag nog rätt, säger Laleh.

Tiden i USA har gjort att hon har utvecklats mycket som producent och låtskrivare.

– Mitt sound kommer att låta mer eget och lekfullt nu. Jag gör bara det jag känner för.

Maja Suslin/TT
Lalehs uppträdande på "Allsång på Skansen" för två år sedan var ett av de sista hon gjorde innan hon flyttade till USA. På tisdag intar hon Sollidenscenen igen. Arkivbild.