Nyheter Sverige

Landvetter utrymt efter bombhot

Polisens bombtekniker på plats utanför terminalen.
Polisens bombtekniker på plats utanför terminalen.

Ett bombhot och ett fynd av några mystiska plastpåsar ledde till att delar av Landvetters flygplats fick spärras av.Något farligt föremål hittades dock aldrig och efter några timmar hävdes alla avspärrningar.

Det var inrikeshallen på Landvetter utrymdes och spärrades av på grund av att plastpåsar med okänt innehåll hittats där. Fyndet gjordes av flygplatspersonalen sedan man höjt vaksamheten efter ett bombhot tidigare under dagen.

Plastpåsarna visade sig dock vara ofarliga.

– Våra tekniker har inte hittat något farligt alls, varken i plastpåsarna eller någon annanstans i terminalen, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen.

– Däremot har vi inlett en förundersökning om olaga hot, men vi har ingen misstänkt i nuläget.

Enligt Ulf Wallin, presschef på Swedavia, fick avspärrningarna ingen större påverkan på flygtrafiken.

– Det handlade om fem gater vi inte kunde använda, men vi hade extrapersonal på plats som lotsade alla resenärer rätt, säger han.

En av resenärerna som drabbades var rallyföraren Mattias Adielsson, som var på väg till en tävling i Dublin via Stockholm.

– Man får sig en tankeställare, men man får inte bli för orolig, för då blir det ännu jobbigare, säger han till TT.

Frida Winter/TT
Delar av Landvetters flygplats utanför Göteborg är avspärrade efter ett bombhot.
Frida Winter/TT
Delar av Landvetters flygplats utanför Göteborg är avspärrade efter ett bombhot. Det är inrikeshallen på Landvetter som har utrymts och spärrats av efter ett bombhot och sedan plastpåsar med okänt innehåll påträffats där.