Sport Sport-topp

Langer, 58, nära skräll i Masters

Bernhard Langer, 58 år ung, är på väg mot en storskräll.
Bernhard Langer, 58 år ung, är på väg mot en storskräll.

Det finns de som säger att golf är en gubbsport.De har faktiskt rätt.Bernhard Langer, 58, ligger trea inför sista dagen av Masters.

Bernhard Langer vann Masters 1985 och 1993 när ledaren, och fjolårsmästaren, Jordan Spieth inte ens var född.

Nu gör de upp om segern i årets upplaga.

Medan de allra största delarna av startfältet hade jätteproblem i de svåra förhållandena – världssexan Henrik Stenson behövde till exempel 78 slag på sig för att komma runt – så spelade den tyske veteranen som i trans.

Langer gjorde sex birdies, varav tre i rad på hålen 13, 14 och 15, i sin 33:e start i tävlingen.

– För en 58-åring så är det roligt att vara i den här positionen och möta de bästa i världen. Jag har spelat bra golf i tre dagar, spelat aggressivt och smart. Det är roligt att vara ute med Jason Day, han är en fantastisk ung man. Jag har sällan sett någon putta så bra som han gjorde i dag, sade Langer.

Spelar olika

Världsettan Jason Day slår ungefär 40-50 meter längre än Langer, vilket innebar att de två spelkamraterna egentligen spelade olika golfbanor.

– Ja, det gör vi. Men det syns inte på scorekortet. Man kan spela banan på olika sätt, och när jag spelar riktigt bra så kan jag fortfarande utmana. Spelar jag mitt allra bästa kan jag skjuta fyra-fem under par i morgon, men det kan ju Jordan eller de andra på ledartavlan också. Vi får se hur det går.

Men hur kan en 58-årig gubbe – förlåt uttrycket – fortfarande konkurrera mot alla unga, vältränade, elitidrottare?

Spieth leder

Inte alls svårt, menar Langer.

– I golf är det annorlunda. När jag spelar tennis eller fotboll så är det fart och styrka. Golf är mer teknik, att tänka din väg runt banan och utföra det. Jag är 40-45 meter bakom de som slår långt, det är en hel del bakom. Men om du skjuter bollen dit du vill ha den så går det att utmana. Och det kan jag fortfarande.

Jordan Spieth leder tävlingen på sina tre slag under par, två slag före Smylie Kaufman och ytterligare ett före Langer.

Fjolårsvinnaren Spieth har därmed toppat ledartavlan under sina sju senaste spelade rundor på Augusta National.