Sport

Larsson frustrerad över inledningen

Adam Larsson förväntar sig en lika tuff match på torsdag.
Adam Larsson förväntar sig en lika tuff match på torsdag.

Spelarna visste vad som väntade mot Ryssland.Ändå hittade de inte rätt motmedel.– Det är frustrerande, sade Adam Larsson efter Tre Kronors 1–4 -förlust.

Spelarna var rejält besvikna när de tog omvägen via mixade zonen till Ice Palaces omklädningsrum. Återigen var det på grund av en dålig matchinledning under ishockey-VM i Ryssland. För när hemmanationen satte fullt fart var inte Tre Kronor alls med på vad som hände.

– Jag tycker att vi ska kunna lista ut att de ska komma ut hårt. Vi borde ha varit bättre förberedda, sade backen Adam Larsson.

– Hade vi varit det så hade vi gjort hårdare och rejälare jobb och vi hade inte varit så mycket i vår egen zon. Tror inte det har allt för mycket med dem att göra eller att de har ett så jäkla bra lag. Det är vi som måste börja i rätt ända.

Spelarnas ansvar

Enligt Larsson handlar det inte om att ledarna ska ge dem mer information inför matcherna. Det är enkom spelarnas ansvar att ha rätt sinnesstämning när pucken väl släpps.

– Ledarna kan bara göra det upp till en viss gräns, sedan är det upp till oss spelare. Men jag har ingen förklaring. Det var samma visa igen, sade han.

Mattias Ekholm, som gjorde Tre Kronors tröstmål:

– Vi pratade om det innan att de skulle komma hårt första tio för att publiken med sig, och det gjorde de. Men vi hade 0–0. Sedan fick de chanser som gav extra liv och extra energi, sade han.

– Vi fick en lektion i hur man spelar snabb och skicklig ishockey.

"Måste vara bättre"

Duon är överens att det kommer krävas betydligt mer om Tre Kronor ska vinna kvartsfinalen mot Kanada på torsdag.

– Kanada har NHL-spelare på i princip, varje position och det är ett bra lag. Vi måste spela bättre om vi ska ha en chans. Samtidigt är det utslagningsmatcher och det är annat som spelar in då. Kan vi komma upp lite mer i försvarsspelet tror jag att vi har en bra chans, sade Ekholm.

Larsson:

– Det är ett lika skickligt lag som Ryssland och vi måste vara med från början om vi ska ha någon chans, sade han.