Sport Sport-topp

Larsson hjälte i debuten

Jordan Larsson blev hjälte i sin U21-landslagsdebut. Arkivbild.
Jordan Larsson blev hjälte i sin U21-landslagsdebut. Arkivbild.

Håkan Ericson har fått se ett antal sena avgöranden från U21-landslaget de senaste åren.På fredagskvällen fick han se ännu ett – när Jordan Larsson i sin debut satte 3–2 i slutsekunderna i EM-kvalet mot Georgien.

Det började i kvalet till förra EM och fortsatte i turneringen för snart ett år sedan: de närmast osannolika upphämtningarna och vändningarna som till slut mynnade ut i Sveriges första U21-EM-guld.

Kanske har förbundskaptenen Håkan Ericson, som sitter kvar och har några av guldspelarna alltjämt i U21-ålder, något nytt och spännande på gång.

Fredagens EM-kvalmöte med Georgien på Rimnersvallen i Uddevalla hade åtminstone många likheter med tidigare, i princip galna, matchutvecklingar.

Kristoffer Olsson satte 1–0 på straff, men Georgien kvitterade. Sedan dundrade högerbacken Emil Krafth in 2–1 på volley – men i den 89:e minuten kvitterade Georgien på nytt.

Ericsons satte in debutanten Jordan Larsson – och i den femte tilläggsminuten befann sig den 18-årige anfallstalangen på rätt ställe och skickade in 3–2.

– Vi har varit med om några sådana här matcher de senaste åren, någon där uppe måste gilla oss, sade Håkan Ericson till TV12.

– Det är bara att bocka och buga och tacka så mycket, han har just spelat in tre poäng till oss, fortsatte Ericson om Larssons mål.

Sverige har därmed ett EM-avancemang i egna händer med fyra matcher kvar av kvalet.