Sport

Larsson: Nu ska jag hänga läpp

Färdigspelat för Johanna Larsson i Swedish Open i Båstad.
Färdigspelat för Johanna Larsson i Swedish Open i Båstad.

I fjol blev hon första hemmaspelaren att vinna Swedish Open på 29 år.I årets semifinal var Johanna Larsson chanslös, men kan trösta sig med att det endast är två veckor kvar till hennes första olympiska spel.

Hemmahoppet Johanna Larsson är utslagen ur Swedish Open i Båstad. I lördagens semifinal bjöd turneringens stora skräll Katerina Siniakova på oväntat hårt motstånd och slutsiffrorna skrevs till 7–5, 6–1 i tjeckiskans favör. Därmed får Larsson inte chansen att försvara sin titel från i fjol.

– Taktiken var att driva på och få till bra djup i bollarna, men det lyckades jag inte med. Hon spelar väldigt bra backhand och får mig dit hon vill, sade en besviken Larsson.

Inledningsvis var det två jämna kombattanter som gjorde upp ute på det skånska gruset. Flera av gamen blev riktiga långkörare och spelarna bröt varandras servar flera gånger om, innan tjeckiskan till slut ryckte ifrån.

– Vid 3-2 i första set fick jag igång publiken lite, men sedan tappar jag ett snöpligt game och därefter blev det aldrig någon positiv energi. När det hela tiden blir att man känner "fan, inte den här gången heller" får man inget grepp om matchen och kan inte utnyttja publiken på det sätt som jag vill.

Siktar på medalj i Rio

2012 fick inte Larsson åka till OS eftersom hon tappade på rankningen veckorna innan uttagningen. Inför Swedish Open berättade Larsson att hon under våren ofta var nervös och spänd i sitt spel innan Sveriges olympiska kommitté i maj meddelade att hon får åka till Rio.

– Men nu känns det bra med nerverna, och det ska bli väldigt inspirerande att åka dit. Det kommer Inte bli likt någon annan tävling jag tidigare deltagit i och jag ser fram emot att heja på de andra svenskarna på plats.

Larsson säger att hon nu ska hänga läpp och ta det lugnt i några dagar. Sedan gäller det att ladda om och börja träningen på hardcourt inför Rio.

– När matcherna drar igång hoppas jag kunna vara med och slåss om medaljerna.

Första finalen

För Siniakova innebär segern att hon på söndagen gör sina första WTA-final någonsin.

– Det är alltid tufft att spela mot någon som spelar på hemmaplan, men jag försökte spela aktivt och det gick ju riktigt bra, sade segraren.

I finalen ställs tjeckiskan mot tyskan Laura Siegemund, som tog hem lördagens första semifinal med 4–6, 6–4, 4–0 efter att landsmaninnan Julia Görges tvingats avbryta matchen skadad i tredje set.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset