Sport

Larsson till kvartsfinal i Båstad

Sverigeettan och regerande mästaren Johanna Larsson. Arkivbild.
Sverigeettan och regerande mästaren Johanna Larsson. Arkivbild.

Johanna Larsson är klar för kvartsfinal i Båstad – och har blivit av med värsta konkurrenten.Efter 6–0, 6–3 mot spanjorskan Sara Sorribes Tormo ökar utsikterna att försvara tennistiteln markant.

Några timmar efter att världstvåan Angelique Kerber tvingats dra sig ur tennisturneringen i Båstad visade Sverigeettan att formen är god.

Larsson utklassade spanjorskan Sara Sorribes Tormo – även om andra set drog ut på tiden när svenskan förlorade tre servegame – och är klar för kvartsfinal mot tyskan Annika Beck.

– Rätt så stabil insats tycker jag. Det är svårspelat, hon spelar högt över nät och pressar mig bak. Jag försökte hålla mig så offensiv som möjligt och det gick till slut, sade Larsson i TV4 Sport efter matchen.

Beck, rankad på 37:e plats i världen, är seedad fyra i turneringen. Åttondeseedade Larsson har halkat ned till 82:a plats på världsrankningen.

– Tufft. Jag och Annika har alltid haft tuffa matcher mot varandra. En riktigt bollsnål spelare. Jag förväntar mig en stenhård match och får ladda om rejält inför morgondagen, säger Larsson.

På WTA-touren har Larsson mött Beck två gånger. Den 27-åriga svenskan föll i två raka set i Stockholm 2011 men fick revansch i Poitiers, Frankrike, 2014, då den nu 22-åriga tyskan fick nöja sig med fem game.