Sport

Larsson till semifinal i Båstad

Johanna Larsson ska spela semifinal i Båstad.
Johanna Larsson ska spela semifinal i Båstad.

Johanna Larsson, 27, är i semifinal i WTA-turneringen i Båstad.Den regerande mästaren vann i två raka set mot tyskan Annika Beck – rankad 45 platser högre än Sverigeettan Larsson, 82:a i världen.

Larsson hade chansen att serva hem första set vid ställningen 5–4, men tappade serven. Därpå lyckades hon emellertid bryta Becks serve på nytt och lyckades sedan hålla serven fram till 7–5. I det andra setet dominerade Larsson fullständigt och vann med 6–1.

– Jag spelade en bra match. Kom in i det lite fel och hon fick alldeles för mycket gratis. Men sen kom jag upp i fotarbetet, så då gick det bättre sen. Jag älskar verkligen att spela på hemmaplan. Det är en fantastisk publik som stöttar mig. Utan publiken tror jag att det hade blivit jobbigt, sade åttondeseedade Larsson till TV4 Sport efter segern.

Möter 20-åring

Larsson tog vara på sju av 15 brejkchanser, men tappade också sin serve vid tre tillfällen.

I lördagens semifinal möter hon den 92-rankade 20-åringen Katerina Siniakova, Tjeckien, som besegrade andraseedade Sara Errani, Italien, i två raka set – 7–6, 6–3.

Föll i dubbel

Larsson har ett hektiskt schema i Båstad. Senare på fredagskvällen spelade hon kvartsfinal även i dubbel. Tillsammans med nederländskan Kiki Bertens ställdes hon mot det rumänsk-polska paret Andreea Mitu/Alicja Rosolska. Svenskorna pressade Mitu och Rosolska till ett skiljeset där de emellertid inte räckte till, vilket i och för sig kan ha förbättrat Larssons chanser att försvara sin singeltitel.

Lördagens första semifinal blir heltysk. Sjätteseedade Laura Siegemund besegrade oseedade spanjorskan Lara Arruabarrena i sin kvartsfinal med 7–5, 6–3. Hennes motståndare blir Julia Georges, som vann mot Karin Knapp, Italien, med 4–6, 6–2, 6–3 i kvarten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset