Sport

Larssons instinkt matchavgörande

Jordan Larsson firar ett av sina två mål mot AIK.
Jordan Larsson firar ett av sina två mål mot AIK.

AIK-duon Alexander Isak, 16, och Carlos Strandberg, 20, briljerade under första halvlek.Helsingborgs Jordan Larsson, 18, stal rubrikerna med två mål – varav segermålet på frispark.– Jag går bara på instinkt, sade Larsson efter 2–1-segern.

Med kvarten kvar på Olympia i Helsingborg klev Helsingborgsanfallaren Jordan Larsson fram och drog in en frispark från långt håll rakt in i AIK-målvakten Patrik Carlgrens vänstra kryss fram till matchavgörande 2–1.

– Jag ser ju att han (Carlgren) står väldigt långt till vänster. Egentligen hinner jag inte tänka, jag går bara går på instinkt, Jag tänkte bara snabbt att jag testar och den gick in också, sade Jordan Larsson med ett stort leende.

"Modigt"

Fadern Henrik Larsson, manager för Helsingborg, ville helst att frisparken skulle ha rullas ut på kanten istället för en lyftning mot ett långt och nickstarkt AIK.

– Sedan får han för sig att skjuta och man ser att den går in. Det trodde jag inte riktigt att den skulle göra, sade landslagslegendaren.

– Det är modigt att göra en sådan sak och ganska begåvat också.

Sonen visste inte om att hans tränare och pappa hellre hade sett en passning längs med marken.

– Denna lösning var väl kanske bättre, sade Jordan Larsson med ett stort skratt.

Det var 18-åringens andra mål i matchen och hans fjärde allsvenska mål i karriären mot just AIK – av sex totalt.

– Jag kan inte förklara det själv. Jag vet inte vad det är egentligen, men jag lyckas göra mål mot dem.

Isak och Sandberg dominanta

AIK-tränaren Andreas Alm stack inte under stolen med att Carlgren borde ha tagit frisparken. AIK-målvakten själv, liksom 1–1-målskytten Carlos Strandberg, ville inte prata med pressen efter förlusten.

– Vi (Alm och Carlgren) är ganska eniga efteråt. Den är såpass hög och den är så långt ifrån att det finns tid att flytta, sade Alm.

– Den är så bra slagen som den någonsin kan bli slagen. Men det är klart, den tar han oftast.

På det stora hela var det ynglingarnas duell på Olympia – AIK:s unga anfallsduo Alexander Isak, 16, och Carlos Strandberg, 20, mot 18-årige Jordan Larsson. Helsingborgsanfallaren satte 1–0 i den sjätte minuten, men annars var det firma Isak/Sandberg som dominerade i den första halvleken.

– Vi kände att vi skapade rejäla chanser, men ändå står vi här som förlorare, sade AIK:s lagkapten Nils-Erik Johansson.