Sport

Latifi kan gå upp en viktklass

Ilir Latifi. Arkivbild.
Ilir Latifi. Arkivbild.

Ilir Latifi kan tänka sig att gå upp en viktklass.Allt för att få en titelmatch i UFC.– Jag känner mig bekväm att fajtas i tungvikt också, säger han.

Mötet med Sean O'Connell i Boston varade bara i 30 sekunder. Efter en snabb höger föll amerikanen till golvet och kort därefter avslutade Ilir Latifi fajten.

Därmed har svenskens fyra UFC-vinster kommit redan i den första ronden.

Med den resultatraden har han nu riktat blicken mot en titelmatch.

Och det spelar ingen roll om det blir i hans nuvarande viktklass (lätt tungvikt) eller om han måste ta klivet upp till tungvikt.

– Allt handlar om vad som händer i framtiden. Jag siktar på att ta bältet. Blir det i lätt tungvikt? Jag tar det. Blir det i tungvikt? Jag tar det där också. Det är inget problem, säger han.

– Det blir tufft och hårt men de här två divisionerna ligger rätt nära varandra, och fysiskt sett har jag inget problem att tävla i tungvikt, säger han.

"Vore en dröm"

Innan en match om världsmästartiteln blir aktuell har Ilir Latifi andra tankar. Han vill få till en UFC-gala i Malmö där han har huvudmatchen.

– Det vore en dröm att få gå en match i min hemstad, säger han.

– När jag hade match i Dublin var det en galen publik. Dana White (UFC:s ordförande) sade att det var den galnaste publiken som han hade varit med om. Värre än Las Vegas, värre än alla andra arenor som tar 50 000–60 000, och då var det bara 9 000 på den här. Jag kan garantera att vi kommer slå allt det där om jag får gå en match i Malmö.

"Kan bli i år"

TT: Har du fått några signaler på att det kan bli av?

– Det finns vissa indikationer. Det kan bli i år. Det kan bli i vår, det kan bli i sommar eller det kan bli i höst, säger Ilir Latifi.

– Om jag får gå en match i Malmö ska jag se till att ungdomar, från Rosengård och andra utsatta områden i Malmö och i Sverige, ska få möjlighet att få se galan. Det skulle betyda mycket för mig.