Sport

Latifi vill nosa på bältet

Ilir Latifi. Arkivbild.
Ilir Latifi. Arkivbild.

Ilir Latifi har inte bråttom.Han tar varje match som en viktig del för att nå sin målsättning att bli bäst i världen.– Det känns som jag är på väg åt rätt håll, säger han inför UFC-matchen mot amerikanen Sean O'Connell i Boston.

Ilir Latifi vet om att vägen fram till mästarbältet är lång. Därför ser han till att lära sig så mycket som möjligt under resans gång och att utvecklas för varje match.

För till toppen vill han.

Det handlar bara om när han når dit.

– Sedan jag började med det här har jag alltid haft bältet i siktet. Jag går alltid in för att vinna, inte för att hålla på som motionär. Jag vill bli bäst på det här, säger han.

Latifi närmar sig

Med tre vinster på sina fyra senaste matcher känner 33-åringen från Malmö att han är på väg åt rätt håll. Och om söndagens möte med Sean O'Connell i Boston slutar med ytterligare en seger ser det ut som att Latifi tar klivet in på topp tio-listan för UFC-fajters i lätt tungvikt.

– Då börjar jag närma mig bältet. Tar jag två, tre vinster nu så är jag där och nosar på bältet, säger han.

Det är en framgång som Latifi har suktat efter länge.

– Alla år som jag har kämpat och krigat har varit tuffa. Men det tillhör den här sporten. Det är ingen glamour, säger han.

– Man måste offra mycket tid från familj, vänner och nära och kära. Man måste ha tålamod. Framgång är inget som kommer över en dag.

"Blir intressant"

Efter segern mot Hans Stringer i Glasgow, en match som var över redan efter 56 sekunder, känner Ilir Latifi att han har hittat rätt riktning på karriären.

Nu är det bara O'Connell som står i vägen för viktiga placeringar på rankningen.

– Han är en tuff motståndare. Han gillar att pressa på och kan ta ett slag. Men det har jag förberett mig på, så det här kommer att bli intressant, säger han.