Sport

Laurén mot Svensson på Hovet

Mikaela Laurén försvarade sin WBC-världsmästartitel i superweltervikt i april. Arkivbild.
Mikaela Laurén försvarade sin WBC-världsmästartitel i superweltervikt i april. Arkivbild.

Det dunderheta rivalmötet blir av.Den 10 september möts Sveriges två största proffsboxare på damsidan, Mikaela Laurén och Klara Svensson, på Hovet i Stockholm."Jag är övertygad om att jag kommer slå henne", säger Laurén.

Det har snackats länge om drömmatchen mellan Sveriges två bästa boxare på damsidan. Inte minst eftersom de bittra rivalerna ofta luftar sitt missnöjde mot varandra.

"Det är ingen hemlighet att vi inte gillar varandra" säger Laurén i ett pressmeddelande från proffsstallet Team Sauerland, som de båda tillhör.

Möts på mitten

Senaste dispyten blossade upp på galan i Stockholm i april, där Klara Svensson kritiserade Mikaela Laurén när hon hällde vatten över sin motståndare.

"Det finns inget fejkat mellan oss. Mikaela har gjort och sagt saker som jag inte håller med om, och jag ser fram emot att gå upp i ringen och få tyst på henne. Det här handlar inte om löpsedlar eller rubriker, eller att hon kysser eller häller vatten på motståndare. Det handlar om boxning och vem som är bäst. Jag kommer inte bara att vinna, jag kommer att krossa henne. Mikaela och hela hennes team kommer få en riktig kalldusch", säger Klara Svensson.

Problemet att få till en match har varit att det skiljer två viktklasser mellan dem. Men nu möts de alltså på mitten, i weltervikt. Svensson går upp en klass och Laurén går ner.

Brækhus för segraren

Och det är inte bara en enorm prestige som står på spel. I potten väntar också en match mot Norges megastjärna Cecilia Brækhus i en fajt om WBC:s världsmästartitel i weltervikt.

"Jag är helt övertygad om att jag kommer slå henne. Den 10 september så kommer jag knocka ut henne. Det finns ingen chans att hon kommer stå ut i tio ronder mot mig. Jag är jättetaggad att fajten blir av i Stockholm så att alla mina vänner, familj och fans kan komma och titta på när jag förnedrar henne.", säger Mikaela Laurén.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset