Sport

Laurén och Svensson hoppas på match

Sveriges Mikaela Laurén var överlägsen Kroatiens Ivana Habazin i deras VM-match i superweltervikt under den internationella boxningsgalan på Hovet i Stockholm på lördagskvällen.
Sveriges Mikaela Laurén var överlägsen Kroatiens Ivana Habazin i deras VM-match i superweltervikt under den internationella boxningsgalan på Hovet i Stockholm på lördagskvällen.

Klara Svensson och Mikaela Laurén gillar inte varandra.Nu vill de mötas i boxningsringen.Gärna så fort som möjligt.

Att Klara Svensson och Mikaela Laurén vann sina matcher hamnade i skymundan. I fokus placerades i stället deras känslor gentemot varandra.

Svensson gillar inte Laurén.

Laurén gillar inte Svensson.

Dispyten, som har levt ett bra tag, tog ytterligare fart efter att Laurén valt att hälla vatten över motståndaren Ivana Habazin, Kroatien, under invägningen.

– Hon blev totalt förödmjukad, sade Svensson, som valde att ställa sig Habazins ringhörna under mötet med Laurén.

– Laurén är inte den skarpaste kniven i lådan. Hon hade ju hela media, hon hade sålt sig till varje morgonsoffa, snackat upp sporten och sedan skjuter hon sig själv i foten.

"Vill vara i rampljuset"

Varför?

– Destruktivt beteende... Det kanske skiner igenom att hon vill vara i rampljuset.

Mikaela Laurén:

– Man kan inte vara älskad av alla. Boxning är lite show och man måste bjuda lite. Det kanske inte var världens finaste sak att hälla vatten på min motståndare men det skapade rubriker, sade hon.

"Mitt livs form

Efter en del munhuggande öppnade duon för att ställas öga mot öga i boxningsringen. Där vill duon låta handskarna bestämma vem som är Sveriges bästa boxare.

– På invägningen var jag två kilo under vad jag behövde, så jag är på väg på weltervikt och jag är redo att möta Klara nästa match för att visa vem som är Sveriges boxningsdrottning, sade Laurén.

– Jag hoppas att det blir så fort som möjligt. Jag är i mitt livs form och vill inte vänta.

Klara Svensson:

– Hon kan banta borta några kilon och komma till mig, sade hon.

Skulle du vinna

– Ja.

Laurén:

– Det blir träning för mig att möta Klara, sade hon.

Svensson vann enkelt mot tyskan Lucia Morelli och Laurén dominerade mot Ivana Habazin fram till att domaren stoppade matchen i tredje ronden.