Sport

Laurell Nash: Jag borde ha vunnit

Färdigboxat för Anna Laurell. Den tidigare världsmästaren föll direkt i OS i Brasilien.
Färdigboxat för Anna Laurell. Den tidigare världsmästaren föll direkt i OS i Brasilien.

På fyra år har hon hunnit sluta med boxningen, göra comeback och ta sig till OS.Men det tog stopp direkt – och efter en match har Anna Laurell Nash boxats färdigt i Rio.– Jag gjorde tillräckligt för att vinna matchen, men domarna tyckte annorlunda, säger hon.

I första matchen i 75-kilosklassen mötte hon brittiskan Savannah Marshall, som blev för svår.

Planen var att hålla försvaret tätt, ha ett högt tempo och följa upp attackerna. Svenskan gick också in för att utnyttja motståndarens svagheter; med en bra gardering går Marshall mycket framåt och riskerar att tappa lite balans. Men det gick inte och brittiskan vann med 39–37.

"Hon grötar"

Laurell Nash anser själv att hon borde ha vunnit matchen och tyckte att hon fick in fler rena träffar.

– Jag är fruktansvärt besviken. Jag går in här och är i jättefin form och boxade bra, och det är svårt att säga att man kan göra något mer. Hon går in och grötar ganska mycket. Det gör väl jag också men jag gjorde inte dåligt ifrån mig i alla fall, säger hon och fortsätter:

– Jag tyckte jag hade matchen faktiskt. Jag tyckte jag gjorde tillräckligt för att vinna. Det kanske var nån rond, typ tredje, som var jämn. Och det sade hon också till mig efteråt, säger Laurell Nash som såg glad ut när matchen var över.

Laurell Nash, som är 36 år, skulle rent teoretiskt kunna göra ytterligare ett OS eftersom åldersgränsen för damboxare är 40 år. Direkt efter förlusten ville hon inte prata om framtiden.

Båda världsmästare

Både Laurell Nash och Marshall har blivit världsmästare, och hade inför OS mötts två gånger – med svensk förlust vid båda tillfällena. Det var alltså brittiskans tredje seger mot Laurell Nash.

Den välmeriterade svenskan, med två VM-guld i bagaget, satsade hårt inför OS i London för fyra år sedan. Men det höll inte och hon slutade femma. Besvikelsen var stor, och på grund av den rådande åldersgränsen som innebar att hon skulle vara för gammal för OS i Rio lade hon av.

När åldersgränsen höjdes 2014 innebar det en ny chans för Laurell Nash att vara med och fajtas om den efterlängtade medaljen – och hon valde att göra comeback.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset