Sport Sport-topp

Lehner hyllad trots förlust

Buffalos svenske målvakt Robin Lehner gjorde vad han kunde mot Detroit.
Buffalos svenske målvakt Robin Lehner gjorde vad han kunde mot Detroit.

Buffalos målvakt Robin Lehner höll nollan i två perioder men i den tredje blev Detroits övermakt för tung. Det slutade med Detroitseger med 3–0. Henrik Zetterberg gjorde ett av målen.

Skottstatistiken talade sitt tydliga språk: Detroit vann skotten med 45–19 i nattens NHL-match. Lehner höll nollan ända fram till 12.01 i tredje perioden, när Detroits Dylan Larkin slog ett skott som studsade på Lehners högerben och in i mål. Buffalos coach Dan Bylsma ville förgäves få målet bortdömt på grund av offside.

Fem minuter senare kunde Henrik Zetterberg runda Lehner och sätta 2–0, Zetterbergs nionde mål för säsongen.

Lång sjukfrånvaro

Buffalos svenske målvakt Lehner utsågs trots förlusten till en av matchens tre stjärnor av sajten nhl.com, efter att ha räddat 42 av 44 skott. Detroits tredje mål satte Luke Glendeing i tom kasse sedan Buffalo tagit ut målvakten.

Det var Lehners fjärde match för Buffalo den här säsongen, och hans tredje efter ett tre månader långt speluppehåll på grund av en stukad fotled.

New York Rangers vann övertygande med 4–1 mot Carolina, och målvakten Henrik Lundqvist var nöjd:

– Energin, farten, vi såg så snabba ut. Vi liknar laget som vi var i oktober. Timingen finns där, självförtroendet växer, vi spelar riktigt bra hockey, sade Lundqvist till nhl.com.

Landeskog matchhjälte

Landsmannen Joakim Nordström spräckte hans nolla genom att göra Carolinas enda mål, Nordströms tredje för säsongen.

Gabriel Landeskog blev matchhjälte genom att sätta den avgörande straffen när hans Colorado vann med 2–1 mot St Louis. Han blev dessutom den ende straffskytten som gjorde mål. Alexander Steen gjorde bortalagets enda mål.

New York Islanders besegrade Ottawa med 5–2. Svenske Erik Karlsson var inblandad i bägge Ottawas mål, ett av dem gjorde han och det andra assisterade han till. Även Mika Zibanejad stod för en målgivande passning för Ottawa.