Sport

Leicester darrar inte i guldstriden

Leicesters Leonardo Ulloa (till vänster) svarade för två mål när Swansea besegrades.
Leicesters Leonardo Ulloa (till vänster) svarade för två mål när Swansea besegrades.

Leicester darrar inte i striden om Premier League-titeln.Swansea besegrades med 4–0 och Leicester tog ännu ett kliv mot guldet.

Det har spekulerats i att Leicester när den sensationella seriesegern kommit allt mer inom räckhåll skulle börja vackla. Det hände inte i hemmamatchen mot Swansea.

I stället bjöd laget sin euforiska publik på en målfest.

Bjöds på mål

Första målet bjöds Leicester på av Swansea-försvararen Ashley Williams, som slog bollen i gapet på Riyad Mahrez efter tio minuters spel. Mahrez rullade säkert in 1–0 och lagets andra mål nickade Leonardo Ulloa in efter en halvtimme.

Argentinaren fick chansen i startelvan för första gången sedan i början av januari och vikarierade med den äran för avstängde skyttekungen Jamie Vardy. I den 60:e minuten stötte han in 3–0 efter starkt förarbete av Jeffrey Schlupp. 4–0 kom med kvarten kvar att spela genom Marc Albrighton.

Avståndet till jagande Tottenham är nu åtta poäng, men Spurs kan knappa in igen på måndagen när laget möter West Bromwich.

Sunderland-poäng

Arsenal ville vinna för att ta tillbaka tredjeplatsen i Premier League. Sunderland behövde tre poäng för hålla nedflyttningsspöket på avstånd. Det blev oavgjort, 0–0.

Chanser saknades inte för något av lagen, i synnerhet inte för Sunderland. Hemmalaget ville ha straff när Jermain Defoes skott stoppades av Arsenalförsvararen Per Mertesackers arm, men domaren Mike Dean lät spelet fortsätta. En frispark i stolpkrysset från Patrick van Aanholt var nära att resultera i mål i första halvlek och i början av den andra tvingades Arsenals målvakt Petr Cech till flera räddningar av hög karat.

Men matchen blev mållös och därmed klättrade Sunderland upp över strecket. Arsenal är fyra på samma poäng som Manchester City, men med sämre målskillnad.

Läs också